Възможно е убиецът от Сотиря да получи присъда между 20

...
Възможно е убиецът от Сотиря да получи присъда между 20
Коментари Харесай

Адвокат: Ако признае, убиецът от Сотиря ще получи присъда от 10 до 20 г. затвор

Възможно е килърът от Сотиря да получи присъда сред 20 и 30 години отнемане от независимост. Това сподели юрист Людмил Рангелов пред " Фокус ".

По думите му, в случай че причинителят признае всички условия към случая съдът няма да има друга опция, с изключение на налагането на наказване в подобен размер. Не е изключено, поради рестриктивните мерки, които европейските институции постановат върху правосъдната система, в идващите години да отпадне и доживотният затвор, предвижда юристът.

„ Много преди България да стане член на Европейски Съюз имаме сериозен напън по повод размера и тежестта на наказванията. Нашият законодател няма различен избор. Доживотната присъда без право на подмяна, колкото и да не ни се желае дали ще стане след 1-2 или 3 години, само че и тя ще бъде анулирана. По-голямата част от жителите желаят страната ни да бъде член на Европейски Съюз, в същото време упорстват и за връщане на смъртно наказване. Това няма по какъв начин да стане “, изясни той.

Адвокат Людмил Рангелов разяснява още, че над 60% от популацията по света живее в страни, чиито правни режими разрешават налагане на смъртното наказване. Не тежестта на наказването обаче взема решение казуса с ограничението на престъпността, а неизбежността на наказванията, предварителната защита и възпитателната работа с лицата, лишени от независимост, сподели юрист Рангелов.

Междувременно десетки хора се събраха на митинг пред регионалната болница в Сливен, където сега се намира хипотетичният причинител на убийството на седемгодишната Кристин. Близки, другари на фамилията на момичето и хора от града упорстват за правораздаване и обективна присъда на килъра.

Със запалени свещи в ръка присъстващите уважиха паметта на Кристин. Баща на малко дете в количка заплаши, че в случай че по отношение на упрекнатият за убийството Мартин Трифонов не бъде приложена цялата тежест на закона, може да се стигне до разпра.

Майката на Кристин Гергана Драгиева изрази отвращение от мнения на магистрати, че поради цялостното самопризнание на виновността си, килърът на щерка й може да получи по-лека присъда. „ Не желая смъртна присъда, дано живее и се мъчи в пандиза. Но не и да излезе след няколко години, и още веднъж да извърши свирепост и да посегне на друго дете “, съобщи Драгиева. Затова събралите се упорстват Трифонов да получи най-тежкото наказване, планувано в закона - доживотна присъда без право на подмяна. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР