Възможно е цената на синьото гориво за октомври да падне

...
Възможно е цената на синьото гориво за октомври да падне
Коментари Харесай

Газът може да падне с 9 лева за октомври


Възможно е цената на синьото гориво за октомври да падне с 9 лв., предвижда изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева пред bTV.

За септември природният газ се търгува на цена от 353 лв., а декларираната за одобряване за идващия месец към този момент е 247 лв..

С плануваното поевтиняване е допустимо тя да бъде под 240 лв..

Стойността на мегаватчас синьо гориво за ноември и декември към момента не може да се планува, само че служебното държавно управление твърди, че тя ще бъде под 250 лв. или толкоз, колкото изиска бизнесът.

Успокоението на борсата дава вяра за по-ниски цени в първите зимни месеци, изясни изпълнителният шеф на “Булгаргаз ”.

“Очакваме, в случай че се запазят тези борсови равнища, цената да е под 240 лв. за октомври. Надявам се с търговете в ноември и в декември също да реализираме цена горе долу в същия диапазон, само че доста зависи и какво ще е развиването на борсовия показател ”, сподели Златева.

Интерес към 4-те търга за доставка на количества за ноември, за декември, за 2023 година и за идващите 10 години към този момент има. При това от солидни компании, увери Златева.

“Имаме случаи на улицата, надали не пред офиса на ни се връчва оферта от компании, които са разбрали че друга компания може да показа, само че това е малко несериозно за подобен тип доставка ”, добави тя.

Необходимите за страната количества ще бъдат обезпечени и без “Газпром ”, сподели Златева. България продължава всеки ден да изпраща поръчките си до съветския снабдител за контрактуваното до края на тази година.

“Получаваме потвърждения, че нула количества ще бъдат доставени ”, сподели Златева.

“Булгаргаз ” получава схващане от участниците в търга във връзка с финансовото положение на сдружението и опциите за разплащане. В същото време дългът на “Топлофикация София ” се е нараснал на 410 милиона лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР