Възможно е скоро да се препоръча втора бустерна доза. Както

...
Възможно е скоро да се препоръча втора бустерна доза. Както
Коментари Харесай

Епидемиолог: Скоро ще се препоръчва втора бустерна доза срещу ковид, като при грипа

Възможно е скоро да се предложи втора бустерна доза. Както при грипа всяка година, при започване на сезона се поучават хората да се имунизират. Вероятно това ще стане и с ковид. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ епидемиологът доктор Петър Марков.

Той добави, че втора бустерна доза към този момент се предлага за хора с измършавял имунитет в доста страни.

„ Ниското ваксианционно покритие в България е проблем, тъй като имунизациите въпреки и да не пазят от заразяване, пазят хората да не боледуват тежко и да не умират. Не сме предпазени, в случай че пристигна нова вълна. Трудно е да се предвижда по кое време тъкмо ще пристигна идната вълна, всекидневно за въздушно-капковите зараза това е есенно време “, съобщи още доктор Марков и добави, че имунизациите не престават да пазят и против новите разновидности на COVID-19.

„ В момента в България има по-малко случаи на инфектирани с ковид, в сравнение с имаше преди няколко месеца. Това е по този начин и на други места в Европа, това е обнадеждаващо. Сравнение с предходната година по същото време, когато имаше доста сериозен пик, в този момент сме в относително добра обстановка “, изясни още епидемиологът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР