Възможно е съставянето на правителство, стига да има чувство за

...
Възможно е съставянето на правителство, стига да има чувство за
Коментари Харесай

Станишев: В България има деградация на политическото говорене. Политиците да позаровят егото си

" Възможно е съставянето на държавно управление, стига да има възприятие за отговорност и водачество. Политиците се опасяват да не изтърван твърдия си електорат и се усещат като заложници на това, което са говорили по време на акциите. България има потребност от устойчиво болшинство, от работещ парламент, обстановката е спешна. Последните две години политиците се оказват безплодни да намерят решения и да решат проблемите на страната. Трябва да позаровят политическото си его ". 

 

Това сподели пред БНР евродепутатът Сергей Станишев, някогашен президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), някогашен водач на Българска социалистическа партия и някогашен министър председател. 

 

И добави, че лидерството в политиката е да вземаш решения, да носиш отговорност и да можеш да обясниш на гласоподавателите си какво и за какво правиш. 

 

" В последните седмици ставаме очевидци на театрални дейности, които да покажат всяка от политическите сили като градивна предвид на идни избори - локални или предварителни, с цел да не пада виновност върху тях ".

 

В предаването " 12+3 " Станишев уточни, че е крайно несериозно нежеланието някой да поеме отговорност: 

" ГЕРБ имат 9% поддръжка от хората с право на глас, а другите - още по-малко. Затова би трябвало да бъдат по-смирени пред страната и да търсят решения. Няма решения, в които нищо да не загубиш. Трябва да се направи избор ". 

 

Според него левицата е в тежка рецесия. 

В края на седмицата Сергей Станишев е уредник на форум за прогресивни леви решения, в който ще вземат участие евродепутати социалисти, синдикати, представители на Неправителствени организации. 

 

" Искаме да върнем диалога към политиките. В България има деградация на политическото говорене, приказва се с шаблони и лозунги, които по-скоро са заслон. Искаме да покажем, че във всяка политика е вероятен и нужен ляв напредничав и съвременен прочит и метод. Българската левица има интелектуалния потенциал да създава политики ". 

 

На 8 май 1945 година е подписан актът за безусловна капитулация на германия, с което се поставя завършек на Втората международна война. Като историк той разяснява, че най-голямата покруса в историята на 20 век е Втората международна война и следствията от нея, а тази покруса провокира концепцията за европейски съюз, с цел да може различните ползи да се вземат решение посредством цивилизован разговор и да се търси общото въз основата на полезности. 

 

" За да не се трансформира Европа още веднъж в извор на война. Поуките са значими, само че е притеснително, че Европа още веднъж става терен на война. Това демонстрира, че уроците са позабравени. Няма почтени в това, че умират десетки хиляди души и от двете страни. Военен победител от тази война няма да има. Политиците би трябвало да намерят мъдрост да се отдалечат от военната изразителност. Не се търсят благоприятни условия за сдобряване, вижда се единствено ескалация на военните дейности. Това касае целия свят, тъй като се трансформира цялостната геополитическа среда ". 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР