Възможно е САЩ да прибегнат до военна сила във Венецуела,

...
Възможно е САЩ да прибегнат до военна сила във Венецуела,
Коментари Харесай

Тръмп не изключва използването на военна сила във Венецуела

Възможно е Съединени американски щати да прибегнат до военна мощ във Венецуела, съобщи американският президент Доналд Тръмп в изявление, което ще бъде излъчено през днешния ден по телевизия Си Би Ес, съобщи Ройтерс.

Тръмп отхвърли да отговори при какви условия може да се стигне до сходен сюжет, само че акцентира, че такава опция съществува. " Със сигурност това е нещо, което е на - това е вид ", сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

Президентът на Съединени американски щати заяви също, че преди няколко месеца е отказал да се срещне с венецуелския президент Николас Мадуро, " тъй като обстановката към този момент беше стигнала прекомерно надалеч ".

" Това беше най-богатата страна в тази част на света, доста значима част на света ", акцентира Тръмп. " А в този момент виждате беднотия, виждате премеждия, виждате престъпност, виждате всичко, което се случва. Така че съгласно мен процесът се развива - доста, доста, доста огромни, големи митинги ", добави президентът на Съединени американски щати.

Десетки хиляди съперници на Мадуро излязоха на улиците във Венецуела, с цел да стачкуват против неговото ръководство, напомня Ройтерс.

Числеността на американския боен контингент в Сирия е 2000 души, заяви президентът на Съединени американски щати. Те стартират да се изтеглят с установяването на надзор над територията на тогавашния мним халифат на Ислямска страна. Военните ще бъдат преместени в базата в Ирак, а някои ще се върнат в Америка, акцентира той, само че отхвърли да показа график за изтеглянето им.

Съединени американски щати би трябвало да запазят военното си наличие в Ирак, с цел да следят Иран, който съставлява проблем, добави Тръмп. Той акцентира, че не желае база за нанасяне на удари по иранска територия, а за наблюдаване.

Президентът на Съединени американски щати уточни, че базата в Ирак е коствала доста скъпо, само че има съвършено разположение, с цел да следи целия Близък изток и не би трябвало да се отстранява.

Вашингтон няма желание да изтегля войските си от Южна Корея като част от съглашението със Северна Корея за денуклеаризация на Корейския полуостров, добави Тръмп. Съединени американски щати имат 40 000 военнослужещи в Южна Корея, чиято прехрана коства скъпо, само че " в никакъв случай даже не съм обсъждал опцията за изтеглянето им ", увери той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР