Възможно е с третия мандат да се излъчи премиер от

...
Възможно е с третия мандат да се излъчи премиер от
Коментари Харесай

Ива Митева: Възможно е с третия мандат да се излъчи премиер от ПП

Възможно е с третия мандат да се излъчи министър председател от Политическа партия. Това разяснява пред бТВ Ива Митева от Има Такъв Народ.

" Слави Трифонов е с крачка обратно от дълго време. Никога не се е месил в решенията, постоянно сме ги обсъждали. Трифонов е водач на " ИТН ", само че не е подобен, какъвто е Бойко Борисов или Корнелия Нинова, които са толкоз мощни и толкоз месещи се на всички места. Поне аз както съм го усетила, никой в никакъв случай не се е опитал да ми въздейства за някакво решение, изключително когато той е специалист ", изясни тя пред bTV.

Митева добави, че тези, които напуснаха, са упреквали водача в властническо еднолично взимане на решения, тъй като са очаквали избрани постове.

Тя не изключи при трети мандат да се поддържа предлагането министър председателят да е излъчен от Политическа партия.

Третият мандат би трябвало да се даде на тази политическа мощ, която най-вече ще консолидира обединяване към себе си, добави Ива Митева. По думите ѝ - през последните дни " Демократична България " дава поръчки по тази причина.

" Показахме, че политическата ни класа се е изхабила, показахме ниска успеваемост на политическия ни хайлайф, показахме, че тази изборна система е дефектирала. Като че ли демокрацията се изхаби ", заключи депутатът.

Според Митева, когато си влезнал по пропорционалната система в Народното събрание, най-достойното държание е подаването на оставка и напускането му.

Предсрочните избори са най-лошият сюжет, счита Ива Митева, която уточни като мотив рухването на изборната интензивност с честотата на изборите.

Запитана дали биха подкрепили нов кабинет в този парламент Ива Митева разяснява:

" Много е значимо какъв ще бъде съставът на кабинета, кой ще бъде препоръчан за министър-председател. Вратите не са затворени. Прекалено доста обидни думи изговорихме, прекомерно доста граници прескочихме, прекомерно огромно разделяне показахме. Най-лесният вид е да отидем на избори. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР