Възможно е Русия да пренасочи част от силите си около

...
Възможно е Русия да пренасочи част от силите си около
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия гледа към Донбас

Възможно е Русия да пренасочи част от силите си към украинската столица Киев, с цел да ги изпрати към източния район Донбас, където украинските сили оказват яростна опозиция, съобщи Пентагонът.

Русия е преместила " дребен брой " - може би 20 % - от войските си от покрайнините на Киев, откакто не е съумяла да превземе града, който продължава да бъде обект на съветски въздушни удари, сподели Кърби.

" Не е тъкмо ясно къде ще отидат, за какъв брой време и с каква цел ", сподели той, " само че не виждаме никакви признаци, че ще бъдат изпратени вкъщи ".

Говорителят на Пентагона съобщи, че " най-хубавата оценка " е, че войските " ще бъдат преместени, евентуално в Беларус, с цел да бъдат преоборудвани и снабдени с нови ресурси и употребявани на други места в Украйна ".

Той означи, че Русия е декларирала, че възнамерява да " промени целите " на интервенциите си в региона на Донбас. " Това може да бъде една от дестинациите ", сподели той.

Сергей Рудской, върховен съветски боен началник, съобщи предходната седмица, че първата фаза на военната акция в Украйна е завършила и в този момент войските ще се съсредоточат върху " основната цел -- освобождението на Донбас ", който към този момент отчасти се държи от съветски войски.

Кърби означи, че за района на Донбас се водят боеве от осем години и украинските въоръжени сили са " доста дейни " в региона.

" Това може да се проточи за известно време ", сподели той. " Може да не е единствено въпрос на дни и седмици, а да е доста по-дълго. Наистина е мъчно да се разбере ".

Говорителят на Пентагона съобщи, че Остин е решил да резервира детайли от 82-ра въздушнодесантна дивизия в Европа и ударната група на самолетоносача USS Harry S. Truman в Средиземно море.

" Те няма да заминат на никое място, късно в близко бъдеще ", сподели Кърби. " Искаме да можем да следим обстановката на място и да вземаме най-хубавите и най-гъвкави решения в действително време. "

Кърби съобщи, че Съединените щати са получили и данни, че някои съветски сили са напуснали региона към потърпевшата от повреда атомна електроцентрала в Чернобил.

" Разбрахме, че те напущат на север, с цел да се върнат още веднъж към Беларус ", сподели той, като добави, че това " не е наложително да се прави заради заплаха за здравето или някаква изключителна обстановка или рецесия в Чернобил ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР