Възможно е предлаганият от ПП-ДБ за премиер с втория мандат

...
Възможно е предлаганият от ПП-ДБ за премиер с втория мандат
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Възможно е Денков да представи друг състав на кабинет с втория мандат

Възможно е предлаганият от ПП-ДБ за министър председател с втория мандат - акад. Николай Денков да предложи различен състав на проектокабинет.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Той предвижда, че проектокабинет на ГЕРБ, ръководен от Мария Габриел, няма да мине в Народното събрание и удостовери позицията на втората по величина парламентарно показана мощ, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ.

Мирчев изясни, че вчерашната среща сред управленията на ГЕРБ и ПП-ДБ в председателския кабинет в Народното събрание е била за препотвърждаване на позициите.

" Ако ГЕРБ смятат, че е допустимо с Габриел да сформират държавно управление и да създадат някакви промени, имат право да опитат, само че аз не мисля, че в Народното събрание това държавно управление ще мине. Не имаме вяра, че е допустимо държавно управление на конституционната промяна с първия мандат, тъй като и политическите сили, които биха го подкрепили, не са тези, които биха направили действителна конституционна промяна ", уточни той.

Мирчев отхвърли хипотезите за вероятно " отлюспване " на депутати в поддръжка на кабинета " Габриел " или неявяване от пленарната зала, с цел да се понижи кворумът при гласуването на първия мандат.

" Няма по какъв начин да има скрито гласоподаване на кабинета " Габриел ". Винаги преди сходни гласувания стартират клюки - едни няма да влязат, други били купени, само че политическата цена, която ще бъде платена от политическата мощ, която се опита да направи сходно нещо, ще е толкоз висока, че нямам доверие такова нещо да се случи ", сподели той.

Според Ивайло Мирчев държавното управление на конституционната промяна, която предлага ПП-ДБ с втория мандат, не би трябвало да е съдружно, а да има експертен темперамент - да е равно отдалечено от политическите сили, които биха го подкрепили.

" Възможно е да предложи Денков различен кабинет за втория мандат. Ние от " Да, България " имаме решение на Националния съвет за държавно управление с експертен темперамент, тъй като в тази комплицирана конюнктура политическо държавно управление не е добър вид.

" Това, което желаеме ние да стане, е да стигнем най-малко до равнището на Румъния и основния прокурор и правосъдната система като стандарт на работа, да отговорят най-малко на румънското равнище. Там имаме над 100 депутати в пандиза, имаме 20 министри и двама министър председатели и даже трима евродепутати. В България Гешев за три години не откри нито един министър, нито един народен представител за каквото и да е провинение. Защо Гешев затри делото КТБ, което е най-голямата кражба в историята на страната? Защо с години бави аферата в Барселона с прословутата къща? ", сподели той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР