Възможно е последиците от карантините и локдауните в Обединеното кралство

...
Възможно е последиците от карантините и локдауните в Обединеното кралство
Коментари Харесай

The Telegraph: Карантините и локдаунът са убили повече британци, отколкото COVID-19

Възможно е последствията от карантините и локдауните в Обединеното кралство да са причина за повече смъртни случаи, в сравнение с заразяването с COVID-19, оповестява вестник Telegraph, като се базира на статистически данни и изследвания на здравни организации.

Както отбелязва вестникът, в битката на Англия с пандемията през 2020 и 2021 година са анулирани доста приеми и процедури, което е довело до " голямо закъснение " в предварителната защита на болесттите, с което Министерството на здравеопазването към момента не може да се оправи.

От началото на юни националната статистическа работа (ONS) е записала 10 000 смъртни случая повече в съпоставяне със междинната стойност за петте години, предшестващи пандемията. Това са случаи, които не са свързани с COVID-19, от който през същия интервал са умряли 2811 души. Това се случва на фона на апелите за възобновяване на ограниченията за надзор на коронавирусната зараза, по-специално наложителното потребление на маски през зимата, написа изданието.

Британската фондация за проучване на сърцето и съдовите заболявания съобщи, че е " надълбоко обезпокоена " от статистиката, а Асоциацията за инсулти съобщи, че е очаквала смъртните случаи да се усилят.

Д-р Чарлз Левинсън, шеф на частната здравна компания Doctorcall, съобщи, че чиновниците ѝ се сблъскват с " прекалено много " случаи на неоткрити ракови болести и сърдечни проблеми, както и с " обезпокоителен " брой психологични проблеми.

" Стотици хора умират всяка седмица - какво се случва? Според мен забавянето на търсенето и приемането на здравни грижи сигурно е движеща мощ за това събитие. Ежедневните статистически данни за COVID-19 притеглят вниманието на нацията, само че другите ужасяващи числа съвсем не се виждат. Необходимо е неотложно да се организира цялостно и незабавно държавно следствие ", сподели той.

Изданието научи, че английското министерство на опазването на здравето е разпоредило следствие на статистическите данни заради опасенията, че несъразмерната смъртност е обвързвана със забавено или отсрочено лекуване на болести като рак, диабет и сърдечни заболявания./БГНЕС

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР