Възможно е Омикрон да не протича еднакво леко навсякъде. Специалисти

...
Възможно е Омикрон да не протича еднакво леко навсякъде. Специалисти
Коментари Харесай

Проф. Младенов: Възможно е Омикрон да не протича еднакво леко навсякъде

" Възможно е Омикрон да не протича еднообразно леко на всички места. Специалисти от Южна Африка осведомиха, че Омикорон протича по-леко, само че би трябвало да се има поради, че популацията там е младо и с друга характерност, а не е по този начин в Европа, заради което не може да се приказва с меродавност, че лекото протичане е годно на всички места ", това сподели в " Твоят ден " по NOVA NEWS проф. Николай Младенов, шеф на Клиника по анестезиология и реанимация в УМБАЛ " Токуда "

" Ние сме население с друга специфичност, застаряващо със сърдечни и редица други болести, тъй че е допустимо Омикрон да не протича при нас както в РЮА. Накъде ще тръгне този вид не може още да се каже ", добави той.

Според него е нужно да се имунизираме, с цел да може хората да се опазят. Проф. Младенов съпостави равнищата на смъртност у нас и в страни с близо до нашето население. При нас тя е око 31 000 души, в Португалия и Израел е 19 000 и надлежно 8253 души, а разликата е, че тези две страни са пример за равнище на имунизация, а ние сме на 35% 

Относно обстановката в лечебните заведения лекарят съобщи, че сме в непрестанен недостиг и към днешна дата.

" Работим с едни и същи кревати с еднакъв личен състав, това е духовно заличаване на лекарите, както и физическо, тъй като има свръхнатоварване. Интезивистите са доста малко и това е от години, аз от 4-5 години се обръщам към всички здравни министри за промени в интензивната медицина, само че това не се случва. ", сподели още той. 

Проф. Младенов акцентира, че интензивното лечение е най-скъпо като създаване и употреба.

" Всичко би трябвало да бъде окомплектовано и да влезе в деяние от подготвен личен състав, който у нас липсва, тъй като излиза на открито. След време може да се наложи да събираме лекари от други страни ", предвижда той.

" В България не се разви добре настаняване на пациентите, от две години работим с един лечебен метод против вируса, лекуването не е мръднало при нас ",  добави медика.

За него е самоуверено е да се каже, че познаваме вируса Коронавирус, тъй като и най-специализираните лаборатории в Съединени американски щати още го изследват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР