Възможно е „Омикрон“ да не протича еднакво леко навсякъде. Специалисти

...
Възможно е „Омикрон“ да не протича еднакво леко навсякъде. Специалисти
Коментари Харесай

Проф. Николай Младенов: Възможно е „Омикрон“ да не протича еднакво леко навсякъде

Възможно е „ Омикрон “ да не протича еднообразно леко на всички места. Специалисти от Южна Африка осведомиха, че " Омикорон " протича по-леко, само че би трябвало да се има поради, че популацията там е младо и с друга характерност, а не е по този начин в Европа, заради което не може да се приказва с меродавност, че лекото протичане е годно на всички места. Това сподели за Нова телевизия проф. Николай Младенов, шеф на Клиника по анестезиология и реанимация в УМБАЛ „ Токуда “.

" Ние сме население с друга специфичност, застаряващо със сърдечни и редица други болести, тъй че е допустимо " Омикрон " да не протича при нас както в РЮА. Накъде ще тръгне този вид не може още да се каже. Работим с едни и същи кревати с еднакъв личен състав, това е духовно заличаване на лекарите, както и физическо, тъй като има свръхнатоварване. Интезивистите са доста малко и това е от години, аз от 4-5 години се обръщам към всички здравни министри за промени в интензивната медицина, само че това не се случва. ", добави още проф. Николай Младенов.

Проф. Младенов акцентира, че интензивното лекуване е най-скъпо като създаване и употреба: " Всичко би трябвало да бъде окомплектовано и да влезе в деяние от подготвен личен състав, който у нас липсва, тъй като излиза на открито. След време може да се наложи да събираме лекари от други страни. В България не се разви добре настаняване на пациентите, от две години работим с един лечебен метод против вируса, лекуването не е мръднало при нас. Трябва да почиваме не на общи приказки, а на основаното от науката, то плод на гигантски интелектуални старания. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР