Възможно е мораториумът да падне преди март. Въпросът е времето,

...
Възможно е мораториумът да падне преди март. Въпросът е времето,
Коментари Харесай

Петков: Възможно е мораториумът да падне по-рано

" Възможно е мораториумът да падне преди март. Въпросът е времето, което ще ни би трябвало, с цел да сме сигурни, че сме създали целия разбор и няма течове в системата, тъй че крайните цени да бъдат увеличени с най-минимален размер. Работим по всичките елементи от енергийната система, където може да има понижаване на разноските. Ако успеем, моротариумът ще бъде отстранен ". Това съобщи за Нова телевизия министър председателят на България Кирил Петков. Той добави, че е разискал дружно с министъра на енергетиката и министъра на финансите ограниченията, които ще бъдат заложени за бизнеса.

" Те ще бъдат с под и таван. Ако имате бизнес и сте съумели да извършите контракт под някакво равнище, няма да има дотации. Ако ли не, ще има някакъв % субсидиране на тока. Ще сложим таван, с цел да има предвидимост в общия масраф към бизнеса. Надяваме се хем да имаме предвидимост в обществените финанси, хем да сме сигурни, че бизнесът в действителност получава поддръжка ", изясни Петков.

 Министър-председателят разяснява и казуса с отстраняването на главния прокурор.

" Понеже има разделяне на управляващите, дали да подаде оставка, е избор на Гешев. Аз персонално се надявам, че той би избрал опцията да се отдръпна самичък. Това ще спести доста време за всичките процедури, които другояче са много сложни, само че това е негов избор ", сподели още Петков.

Той разяснява и по какъв начин е минала първата му работна среща в Брюксел.

" Планът за възобновяване ще бъде поправен за някои от нещата. Бях удовлетворен да видя, че сътрудниците от Европейска комисия обявиха, че за пръв виждат такава воля за антикорупционните ограничения ", сподели Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР