Възможно е леко повишение на лихвите по ипотечните и потребителските

...
Възможно е леко повишение на лихвите по ипотечните и потребителските
Коментари Харесай

Експерт: Вероятно някои кредити ще поскъпнат през 2019 г.

Възможно е леко покачване на лихвите по ипотечните и потребителските заеми през 2019 година, предвижда пред Дарик кредитният съветник Тихомир Тошев.

Финансистът счита, че новоотпуснатите жилищни заеми може да нарастнат с 0,2-0,4 пункта, за старите заеми по-скоро няма да има смяна. Все отново в случай че има покачване на лихвите на жилищните заеми, това ще засегне и потребителските заеми. В момента лихвите по потребителските заеми се движат сред 5 и 7%. Тошев посъветва искащите да изтеглят заем да обмислят деликатно това решение.

"Разумният съвет постоянно е бил да прибягваме до заем единствено тогава, когато в действителност имаме потребност от него и за доста ясно преценени потребности. Т.е. не е хубаво да се теглят заеми за скъпи и първокласни неща, от които нямаме потребност. И през идната година чакаме, че ползата ще е максимален към ипотечните заеми. Нещо, което е рационално и носи изгоди на всяко домакинство. При потребителските кредите най-често се търсят заеми за поправки на дома ", разяснява специалистът.

Заради конкурентния пазар обаче не е изключено покачването на лихвите да се отсрочи във времето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР