Възможно е китайският орбитален модул Тянгун-1 или части от нея

...
Възможно е китайският орбитален модул Тянгун-1 или части от нея
Коментари Харесай

Китайска космическа станция може да падне и в България, смятат европейски учени

Възможно е китайският орбитален модул " Тянгун-1 " или елементи от нея да паднат в България или в няколко други европейски страни при започване на идната година, сочи известие на Европейската галактическа организация. Страната не е упомената категорично в текста, само че е измежду " няколкото европейски страни ", намиращи се периметъра, в който се чака да се появи станцията.

" Тиангун-1 " е прототипен модул на бъдещата китайска галактическа станция с дължина 12 м, диаметър 3.3 метра и маса 8506 кг (към момента на изстрелване), е необитаема от 2013 година и няма контакст с нея от 2016 година " Неизбежният " ѝ разпад на 300 км от атмосферата ще бъде сред януари и март следващата година и ще бъде последван от неконтролирано рухване, отбелязва организацията.

" Заради геометрията на орбитата на станцията към този момент можем да изключим опцията каквито и да било фрагменти да паднат по на север от 43 градуса северна географска широчина ширина или южно от 43 градуса южна широчина, " отбелязва организацията, цитирайки ръководителя на отдела за галактически отпадък Холгер Краг. " Това... (включва) няколко европейски страни да вземем за пример. "

Европейските страни с територия на юг от 43-ия паралел да са Албания, България, Испания, Италия, Македония, Сърбия, Франция и Черна гора. Падането над Южна Европа обаче не е обезпечено - зоната обгръща огромни елементи от всички континенти без Антарктида. " Датата, времето и географският отпечатък могат да се предскажат единствено с огромна степен на неустановеност. "

Масата и материалите, от които е направена " Тянгун-1 ", допускат опцията някои елементи от нея да доближат земната повърхнина, без да изгорят.

Агенцията разгласи, че нейни специалисти ще управляват интернационална акция, с която да следят рухването дружно с 13 други галактически организации, в това число НАСА и " Роскосмос ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР