Възможно е извънземният живот да се намира съвсем близо до

...
Възможно е извънземният живот да се намира съвсем близо до
Коментари Харесай

Открити са две планети, подобни на Земята

Възможно е извънземният живот да се намира напълно покрай нас - на 16 светлинни години от Земята.
Прочетете още
Астрономите са разкрили две планети, сходни на нашата, които се намират в обитаемата зона на тяхната Слънчева система. Това е дребната област към звездата, в която може да се образува течна вода.

Учените настояват, че тази зона е от основно значение за опцията да се образува животът, както го разбираме. В нашата Слънчева система Земята и Марс се намират в обитаемата зона, показва Science Alert.

" Природата като че ли желае да ни покаже, че планетите, сходни на Земята, са доста постоянно срещани. Вече знаем за 7 такива ", разяснява Алехандро Суарес Маскареньо, откривател от Института по астрофизика на Канарските острови (IAC).

Двете планети обикалят към малко алено джудже, наречено GJ 1002. Тази звезда е единствено с една осма от масата на Слънцето, което я прави доста хладна и слаба. Това също по този начин изтласква обитаемата зона доста по-близо до GJ 1002, в сравнение с обитаемата зона в нашата Слънчева система.

И двете евентуално обитаеми планети имат почти същата маса като Земята. На планетата, която е по-близо до аленото джудже, са и нужни единствено 10 дни, с цел да приключи една обиколка към него. А на другата - малко над 21 дни. Земята обикаля към Слънцето за 365 дни, или за една календарна година.

Тъй като тази Слънчева система се намира на по-малко от 16 светлинни години от нашата планета, астрономите считат, че ще могат да научат доста за атмосферите на двете планети. Вероятно ще бъде разкрито и дали те могат да поддържат човешки живот.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР