Възможно е интерконекторът Гърция-България да не заработи и до края

...
Възможно е интерконекторът Гърция-България да не заработи и до края
Коментари Харесай

Уволнете комисионера!

Възможно е интерконекторът Гърция-България да не проработи и до края на октомври, сподели изпълнителният шеф на Булгаргаз Людмил Йоцов по време на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Йоцов бе назначен на поста от падналия министър председател Кирил Петков, откакто до тогава е бил чиновник в компанията МЕТ, медиатор в доставките на газ у нас.

Под управлението на Йоцов държавната Булгаргаз единствено за 7 месеца осъществя загуби от половин милиард по думите на шефа на КЕВР доцент Иван Иванов.

Днес регулаторът прегледа предлагането на публичния снабдител за повишаването на природния газ през август до 298 лева за мегаватчас. Решението ще бъде оповестено в петък.

По думите на Людмил Йоцов даже газовата връзка с Гърция да е подготвена до 30 септември, няма кой да подсигурява, че тя ще влезе в употреба незабавно, тъй като от азерска страна могат да решат друго, сподели Йоцов.

Аз персонално доста се надявам от 1 октомври връзката да стартира да работи, само че от това, което сме говорили с нашите сътрудници по контракта, те споделят, че даже да е подготвена връзката, те би трябвало да извършат някакви съпоставки, проверки… Дори и връзката да е от 1 октомври, те могат да решат от 1 ноември да доставят, разсъждава Йоцов.

По време на съвещанието стана ясно още, че проблеми с доставките на газ през идващите месеци не се чакат. За цените обаче прогнози не могат да се вършат.

КЕВР изиска от Булгаргаз предлагането за цената през септември до 11 август и разгласи, че ще реши за августовската цена в петък.

Общественият снабдител изиска шоково повишаване от 1 август с 60 % – до 298 лв. за мегаватчас.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР