Възможно е и други депутати от ИТН да подкрепят правителството

...
Възможно е и други депутати от ИТН да подкрепят правителството
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Има вероятност и други депутати от ИТН да подкрепят правителството на Василев

Възможно е и други депутати от Има Такъв Народ да поддържат държавното управление на Асен Василев. Това съобщи в предаването „ Здравей, България” самостоятелният народен представител Георги Георгиев – един от напусналите „ Има подобен народ”.
"Не единствено хора от екипа на Василев и Петков, а и самостоятелните депутати се обаждали на сътрудниците си от Има Такъв Народ. „ И ние приказваме с тях. Не ги притискаме. По-скоро диалозите са те да си решат по съвест. Това ще се види на самото гласуване”, сподели Георгиев.
Той сподели, че Виктория Василева също е била „ на косъм” да напусне Има Такъв Народ.
„ Възможно беше и тя да е с нас, само че в един миг се отдръпна”, сподели Георгиев.
Шестимата самостоятелни депутати евентуално ще поддържат препоръчаното от "Продължаваме Промяната " държавно управление. „ Вчера имахме първата среща, на нея поставихме няколко съответни тематики, които да станат част от програмата, която ще се написа. На база на предварителните диалози и единодушието, което постигнахме по тези тематики, по-скоро ще подкрепим правителството”, съобщи Георгиев.
Той изясни, че първата тематика е била нуклеарната енергетиката. „ Ние казахме, че държим на построяването на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „ Козлодуй”. Асен Василев удостовери, че се работи по тази тематика. Вървят диалози с Гърция да изкупува за 30 години напред ток”, сподели Георгиев.
Втората тематика е била битката с корупцията.
„ Поставихме няколко тематики. Първата е промяната на управлението на КПКОНПИ. При ново парламентарно болшинство изрично тръгваме към промяна на цялото управление на КПКОНПИ. Другото е основаването на Комисия за противопоставяне на корупцията и остарялото КПКОНПИ, което ще стане Комисия за лишаване на противоправно добито имущество”, сподели Георгиев.
Независимите депутати са поискали още ускорение на промяната в правосъдната власт и въвеждане на механизма за надзор на основния прокурор. Поставен е бил въпросът и с разследващите служби. Промени в законодателството и кадрово застраховане, са поискали самостоятелните депутати.
Запитан дали хора в разузнаването са били под съветска взаимозависимост, Георгиев сподели, че сега се водят досъдебни производства и по случая работи профилираната прокуратура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР