Възможно е хартиените рецепти да се върнат. Идеята за това

...
Възможно е хартиените рецепти да се върнат. Идеята за това
Коментари Харесай

Обсъждат връщането на хартиената рецепта

Възможно е хартиените предписания да се върнат. Идеята за това идва близо месец след влизането в действие на електронните наставления за антибиотици и медикаменти за диабет. Решение дали ще има крачка обратно се чака тази седмица.

„ Идеята е да се даде опция антибиотиците да се предписват освен електронно, а и на хартия “, съобщи здравният министър Христо Хинков. За медикаментите за диабет на този стадий сходна крачка не се планува.

Лекарският съюз приветства решението. Позицията на Фармацевтите още от въвеждането на електронните предписания е, че крачка обратно не трябва да има.

Решението се чака тази седмица на среща сред съсловните организации, премиера и министъра, заяви БТВ.

„ Електронната рецепта си остава такава, каквато е. Говорим за хартиени предписания като опция на електронната. Тези хартиени също могат са се качват в осведомителната система. Не даваме крачка обратно, даваме опция да се синхронизира система. Ако се окаже, че рецептите може да се електронизират,  тогава ще получим същия резултат “, сподели здравният министър.

„ Противодиабетните се предписват от общопрактикуващи, които и все още работят със програмен продукт. Там няма  Толкова огромна драма, колкото антибиотиците “, уточни Иван Маджаров от БЛС.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР