Възможно е гигантът Apple да сложи край на най-популюрния гласов

...
Възможно е гигантът Apple да сложи край на най-популюрния гласов
Коментари Харесай

Hey Siri!“: Apple ще промени известния си гласов асистент

Възможно е колосът Apple да постави завършек на най-популюрния гласов помощник в света Siri във типа, в който го познавачме. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на информация от свои източници. Спорде тях американската софтуерна компания към този момент образова Siri да приема команди, без да се нуждае от първата половина от тях, а точно подканата фраза " Hey ". Задействащата фраза се употребява за пускане на Siri на разнообразни артикули, в това число iPhone, iPad, HomePod и Apple Watch.

Промяната може да пристигна през 2023-а или през 2024 година. Въпреки че актуализацията може и да наподобява незначителна, специалисти, представени от CNN Business, споделят, че това може да е сигнал за идни по-широки промени. Още нещо, това може да изисква обстойно образование за изкуствен интелект.

Към момента съществуването на две задействащи думи разрешава на системата да разпознава по-точно поръчките, тъй че прекосяването към една единствена дума - Siri, ще зависи от по-напреднала AI система.
 Apple понижава производството на iPhone 14: на какво се дължи свиването?
Apple понижава производството на iPhone 14: на какво се дължи свиването?

Компанията ще създаде най-малко с 3 милиона бройки по-малко от плануваното при започване на годината

По време на етапа на различаване системата съпоставя гласовата команда с модела, подготвен от потребителя. " Siri " е доста по-кратко фразеология от " Hey Siri ", което дава на гласовия помощник евентуално по-малко точки за съпоставяне и по-висок % неточности, поради ехтене и шумна среда, съществуване на вятър и даже при шофиране.

Новият ход ще разреши на Apple да се конкурира по-добре със системата на Amazon " Alexa ", която не изисква първа дума за пробуждане за  гласовия си помощник. Microsoft се отдръпна от " Hey Cortana " през 2018 година, като в този момент разрешава на потребителите да споделят " Cortana " единствено на интелигентни високоговорители. Въпреки това " OK Гугъл " към момента се изисква за множеството поръчки за артикули на компанията.

Промяната на " Hey Siri " ще пристигна в миг, когато Apple, Amazon и Гугъл си сътрудничат по стандарта за автоматизация на Matter, който ще разреши автоматизацията и устройствата за интернет на нещата от разнообразни снабдители да си взаимодействат. Имайки това поради, Джеймс Сандърс - основен анализатор във компанията за пазарни изследвания CCS Insight, разяснява, че " удвояването на напъните за възстановяване на функционалността на Siri евентуално е приоритет за Apple ".

Гласовият помощник Siri започва през февруари 2010 година като независимо приложение за iOS в Apple App Store, преди да бъде добито от софтуерния колос два месеца по-късно. След това компанията интегрира Siri в iPhone 4S, който беше пуснат през идната година, и вкара опцията да споделяме " Hey Siri " без физическо допиране на бутон през 2014 година.
 Apple има проблем и той става все по-голям
Apple има проблем и той става все по-голям

Производителят на iPhone няма проблеми с търсенето на своите артикули, само че го дебне друга заплаха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР