Възможно е европейските власти да започнат разследване на Apple. Причината

...
Възможно е европейските власти да започнат разследване на Apple. Причината
Коментари Харесай

Отказът на Apple да поддържа уеб приложения на iPhone предизвика недоволството на ЕС

Възможно е европейските управляващи да стартират следствие на Apple. Причината е решението на компанията да спре поддръжката на уеб приложения на iPhone в района, оповестява Financial Times. Европейската комисия към този момент е изпратила на Apple и на разработчиците на приложения претенции за повече информация, с цел да оцени обстановката.

„ Действително преглеждаме предложенията за съблюдаване на условията от страна на админите на портали, в това число Apple. В този подтекст преглеждаме по-специално въпроса за уеб приложенията и можем да потвърдим изпращането на претенции за уточнения до Apple и разработчиците на приложения, които могат да дават потребна информация за нашето следствие. “

заяви пред The Verge говорителката на Европейската комисия Леа Цубер

В отговор на запитването на публицистите, Apple препраща към съответната страница от раздела за техническа поддръжка на своя уеб страница.

По-рано от компанията потвърдиха, че с стартирането на iOS 17.4 ще деактивира поддръжката на Progressive Web Apps (PWA) в iPhone. Те към този момент няма да работят като обособени приложения със лично предпазване на данни и вести, а ще се трансфорат в отметки в браузъра. Компанията свързва мярката с условието на Закона за цифровите пазари (DMA) за обезпечаване на цялостна поддръжка на браузърни енджини в iOS, а освен на Safari WebKit.

Осигуряването на поддръжка на PWA с други браузъри би изисквало компанията да създаде „ напълно нова архитектура за интеграция “. Това съгласно Apple е „ непрактично за осъществяване поради другите условия на DMA “. Други посочени аргументи са ниската известност на функционалността и заканите за сигурността.

Организацията с нестопанска цел Open Web Advocacy, която се застъпва за отворените уеб технологии стартира изследване, с цел да разбере по какъв начин новата политика на Apple ще се отрази на разработчиците. Резултатите от изследването ще бъдат изпратени на Европейската комисия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР