Възможно е едва 10 от 100-те компании с най-голяма пазарна

...
Възможно е едва 10 от 100-те компании с най-голяма пазарна
Коментари Харесай

Едва 10 от 100-те най-големи компании на Лондонската борса вероятно ще успеят да платят дивиденти

Възможно е едвам 10 от 100-те компании с най-голяма пазарна капитализация на Лондонската фондова борса да могат да платят дивиденти на своите вложители през тази година, заяви Learnbonds. Почти 32 компании от водещият показател на Лондонската борса FTSE 100 към този момент оповестиха, че ще понижат, преустановят или отсрочат изплащането на дивиденти, заради застояване на икономическия напредък, породен от пандемията и представляващ към 25 милиарда паунда изгубен приход за вложителите.

Фирми като Aviva, RSA, Whitbread и ITV обявиха, че този месец анулират дивидентите си за 2019 година и няма да подхващат спомагателни изплащания до края на годината.

Това следва предизвестие през март от Bank of England, че застрахователната промишленост би трябвало да спре плануваните изплащания, с цел да резервира пари и настоя банки от Обединеното кралство като Barclays и Lloyds Banking Group да създадат същото.

Въпреки това веригата супермаркети Tesco съобщи, че ще заплати на вложителите 635 милиона паунда по-рано този месец. Diageo и Legal & General също обявиха, че ще изпълнят своите проекти за погашение. Royal Dutch Shell и BP обясниха, че съкращаването на разноските, продажбата на активи и директния дълг ги оставя с задоволително средства, с цел да създадат изплащания, в случай че решат.

За да откри дивидентната рентабилност на FTSE 100 за 2020 година, от Mould оферират три сюжета за най-големите плащащи дивиденти на сини чипове:

Доходността от дивиденти на FTSE 100 би била към 2,7%, в случай че единствено 10 компании изплатят дивиденти в размер на 42 милиарда английски лири през 2020 година

Доходността от дивиденти ще нарасне до 3,1%, в случай че 15 компании изплатят дивиденти в размер на 49 милиарда паунда през 2020 година

Доходност от дивиденти от към 3,4%, в случай че 20 компании изплатят дивиденти в размер на 54 милиарда паунда през 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР