Възможно е, дори наложително да има правителство с първия мандат.

...
Възможно е, дори наложително да има правителство с първия мандат.
Коментари Харесай

Проф. Стоян Денчев за кандидатурата на Габриел: Гениален ход на Борисов!

Възможно е, даже неотложно да има държавно управление с първия мандат. Това съобщи пред проф. Стоян Денчев, някогашен народен представител.

" Ако това не се случи, президентът би трябвало да поеме самодейността преди връчването на третия мандат. Той може да инициира свикването на Консултативен съвет и да предложи Декларация за национално избавление. Президентът не би имал нищо срещу да даде третия мандат на Има Такъв Народ. Те биха могли да поканят всички останали да вземат участие в едно такова държавно управление. Ножът е опрял до кокал и няма време за в допълнение отрезвяване ".

Проф. Стоян Денчев означи, че Бойко Борисов е измислил талантлив ход, предлагайки Мария Габриел за министър –председател. Този ход обаче е бил последван от осъществяването на " следващата нелепост " с оповестяването на отстраняването на Гешев за първи приоритет.

" Госпожа Габриел не би могла да измисли това нещо. То срина основите на всичко. Беше огромна неточност и ще окаже въздействие върху опцията за сформиране на държавно управление. Въпреки че аз оставам оптимист за съставянето на държавно управление с първия мандат.

Има парламентарна процедура или трикове да мине през Народното събрание едно препоръчано от госпожа Габриел държавно управление, най-малко за избран период, счита той.

" След това тези, които вероятно го поддържат с неявяване от парламентарната зала, биха могли да му дадат опция да приключи своята активност след приемане на бюджет "

Има разпад на правосъдната система, означи още проф. Денчев.

" Не е добре да се опълчва една колегия на друга от нея ".

Той харесва позицията на министъра на вътрешните работи. Определя я за уравновесена и дава опция за разрешаване на спора в полза на България.

Ако държавното управление на Мария Габриел не мине, то няма да мине и това на ПП-ДБ, означи той.

" Остава третият мандат. Президентът може да предложения парламентарните групи на съвещания и те да подпишат заявления за излизане от рецесията ".

Той разяснява анонса на ПП-ДБ, че търсят поддръжка за конституционно болшинство и промени в правосъдната система.

" Възможно е да стане единствено в случай че има държавно управление. Всички парламентарни групи към този момент са подготвени за конституционно болшинство по избрани посоки. Трябва да има и авансово подписани съглашения и реализация на цялостна правосъдна промяна, а освен да сменим един основен прокурор с различен ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР