Възможно е да сте забравили вече Meriva. Малките MPV дълго

...
Възможно е да сте забравили вече Meriva. Малките MPV дълго
Коментари Харесай

Opel Crossland е X-тра привлекателен

Възможно е да сте не запомнили към този момент Meriva. Малките MPV дълго време бяха желан избор на младите фамилии, само че същите ги изоставиха в интерес на дребните кросоувъри. А полезностите на въпросните клиенти се трансформираха напълно малко на фона на съществената промяна на желанията. Те към момента търсят шир, еластичност и изгодност, само че подсладени с по-мощното лъчение и повдигната позиция на кросоувър. И не бъркайте, тук никой не приказва за висока проходимост, никой и не я търси от този автомобил. Но всичко упоменато преди този момент идва в обилие с новия Crossland X. Казано по различен метод, това e мини MPV, маскиран като кросоувър. И би трябвало да призная, че тази настройка прави чудесна работа. Доказват го и над 50-те хиляди поръчки, които Opel обработва.

РАЗГЛЕДАЙТЕ В ПОДРОБНОСТИ НОВИЯ OPEL CROSSLAND X

В съпоставяне с Opel Mokka X, който се предлага със задвижване на четирите колела като алтернатива, новият Opel Crossland X има друго предопределение. Той е съвършен за града, само че след седмица и близо 1000 км мога твърдо да заявя, че се усеща идеално и на автомагистралата, където държи 140 с разход от 6,5 л/100 км.

Х(екс)-фактор

Магърдич и компания стартират пети сезон на люпилнята за музикални гении, до момента в който Opel бие крепък шут на вратата на кросоувър сегмента. Преди към година, когато за пръв път тествах обновената Mokka, която първа вкара обозначението „ Х”, недоумявах за какво Opel към момента е единствено с един модел в сегмента, откакто Mokka се потвърди като решителен триумф през годините. Първо PSA пое контрола над Opel, с което най-сетне игото на General Motors бе отхвърлено.

Тази година е от изключително значение за Opel и нейната „ 7 през 2017”, което ще рече 7 новости през 2017 година Една от тях е вторият Х-фактор в лицето на Crossland, а скоро на пазара ще излезе и третият – Grandland X, само че за него различен път.

Volvo XC60 е новото мерило в класа (тест драйв)

Golf 7S като iPhone 7S: минимални промени за оптимален резултат (тест драйв)

Баварският трансформър BMW 440i Cabriolet (тест-драйв)

Обновеният Peugeot 308 предлага скандинавска изтънченост (тест драйв)

Със своята дължина от 4,21 метра, новият Crossland X е с 16 сантиметра по-къс от Astra, само че в същото време с това е с 10 сантиметра по-висок. Моделът е със 7 см по-къс от Mokka X, с колкото е и по-нисък. Интересното е, че Crossland е първият същински артикул от взаимната работа сред PSA Peugeot Citroen, споделяйки много общи софтуерни черти с Peugeot 2008 и C3 Aircross, както и част от моторите на френския тръст. Големият съперник тук е Renault Captur, като сходно на него, новият кросоувър на Opel се предлага единствено с един задвижващ мост.

Х(екс)-та прелъстителен

Вместо нормалната за MPV предна част на снегорин, Crossland X носи маската на SUV. Типичните за този тип коли облицовки и сребристите елементи в предната част и през цялата долна секция на автомобила основават много безапелационно лъчение.

Стегнатите странични линии дружно с видимо „ плаващия покрив “, който образно разделя горната от долната част на автомобила, оптично удължават Crossland X и акцентира просторния интериор. Този „ плаващ покрив “ демонстрира и родствена връзка с Opel Adam с неговата хромирана линия на прозорците, снижаваща се мощно към задната част. Тук клиентите могат да поръчат друг цвят за покрива, което съгласно мен е наложително, тъй като тази екстра е единствено 370 лева

Х(екс)-тра комфортен

Не инцидентно направих уточнението, че Crossland X произлиза от Meriva, тъй като интериорът е най-силната му линия. Доскоро огромните минуси в интериора на Opel бяха многото бутони, ориентацията измежду които бе доста мъчно. Но от Astra това радикално се промени. Crossland X следва наложения от хечбека жанр на оформлението, което ще рече изчистено, ергономично и елегантно оформление. Стане ли дума за Opel, то AGR седалките постоянно са акцент в ревюто ми, защото обгръщат тялото и обезвреждат умората на дълъг път. Срещу 1565 лева може да изберете автомобила със стъклен покрив, който още повече „ отваря” купето.

Изненадващо и за мен, само че се оказа, че на автомагистралата Crossland X се усеща също толкоз добре колкото и в града. Да, височината му не допуска динамичност в завои, кормилното му ръководство също няма претенциите за прецизността на бръснач, само че един дребен фамилен автомобил не е нужно да предлага сходни характерности.

Важното тук е, че интериорът е доста необятен за тези компактни размери. Задните седалки имат водоравен ход от 150 мм, с помощта на което размерът на багажника варира от 520 до 410 литра, като в първия случай е най-големият в сегмента. Това го споделям, тъй като, когато натовариш жена, дете и тръгнеш на море, багажникът е доста значим. Причината: придвижвам една чанта медикаменти, 4 сака и още толкоз торби, които неизвестно по какъв начин се побраха в багажника на Crossland, половината от които изобщо и не влязоха в приложимост. Стек бира и стек вода също влязоха, само че под пода, където има поделение за сходни товари.

X(екс)-фактор технологии

Само ще отбелязвам нещата, с които Opel същински се гордее. Може и да не е толкоз нужен, само че head-up екран постоянно гали самочувствието. Абсолютно наложителни пък са адаптивните предни светлини (AFL), панорамната камера за назад виждане със 180-градусов преглед. Естествено тук следва да маркираме и типичната за марката информационна съгласуваност от най-високо равнище, с помощта на технологии като Opel OnStar и съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto инфоразвлекателни системи IntelliLink, включващи до 8-инчови цветни сензорни екрани.

Х(екс)-тра пестелив

До това лято в никакъв случай не съм гледал на 3-цилиндровите мотори като на алтернатива, почтена за почитание отвън града. Но мнението ми към този момент е друго. Знам, звучи нелогично, само че едната отмора в Гърция направих с 3-цилиндрово Baleno, другата до родното Черноморие с 3-цилиндров Crossland X. И двата ме изненадаха с икономичността си. И въпреки към момента да имам вяра на кредото „ there is no replacement for displacement”, този мотор на Opel е отличен. След близо 1000 км даде междинен разход от 6,5 л/100 км, като най-високият бе 6,8, а в един миг съумях да го смъква до 6,2. Това идва с уточнението от нагоре, че автомобилът бе претрупан да тавана с багаж, като на автомагистралата си държах културните 130 км/ч. Е да, малко по-шумен е от най-хубавите мостри в категорията на 3-цилиндровите мотори, само че пък е много еластичен за подобен мотор, защото 205-те нютон метра идват при 1500 об/мин. Смятах, че 5-степенната трансмисия е проблем, само че на този мотор не му трябваше 6-а.

Ако хората се влюбват в колите единствено поради динамичността и спортното лъчение, то Crossland X ще се подреди надалеч от челните редици. Но, защото е ясно, че горното съмнение важи за дребна част от клиентите, дребният кросоувър на Opel разполага с премного рационални причини в своя изгода, с които имам вяра, че ще се внедри надълбоко в живота на доста фамилии. Цената също ще помогне за това, защото той идва на идентични цени с Renault Captur (но с 20 к.с. по-малко), който се очерта като водач в сегмента.

Технически характерности:

Opel Crossland X 1,2 Turbo ecoTEC

Размери

Дължина, мм: 4212

Широчина, мм: 1765

Височина, мм: 1605

Междуосие, мм: 2604

Собствено тегло, кг: 1245

Двигател

Тип: 3-цилиндров, турбо

Работен размер, куб. см: 1199

Макс. мощ, к.с. при об/мин: 110 при 5500

Макс. въртящ миг, Нм при об/мин: 205 при 1500

Динамика

Макс. скорост, км/ч: 188

Ускорение 0-100 км/ч, сек: 10,6

Среден разход, л/100 км: 4,9

Вредни излъчвания СО2, г/км: 111

Базова цена на модела, лева с Данък добавена стойност: 31 920

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Концепцията BMW X7 май няма да събере доста позитивни мнения

Най-продаваният електрически автомобил в света предлага самостоятелност и по-висок пробег

Новата Honda CR-V с хибридно задвижване, дизелът отпада
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР