Възможно е да се стигне до съдебно дело, тъй като

...
Възможно е да се стигне до съдебно дело, тъй като
Коментари Харесай

Говорител на ЦИК обяви: Не са доставени всички машини за гласуване, може да има съд

Възможно е да се стигне до правосъдно дело, защото " Сиела Норма " не е доставила всички машини за гласоподаване. Според изчисленията на Емил Войнов (бел. ред. - представителят на Българска социалистическа партия в ЦИК, поради който за изборите на 4 април), не са пристигнали сред 1500 и 2000 машини, в това число за чужбина. Това сподели представителят на ЦИК Димитър Димитров поради измененията в Изборния кодекс, съгласно които в секции с над 300 гласоподаватели по лист на идващите избори ще се гласоподава наложително с машина и единствено в случай че има механически проблем ще се минава на хартиени бюлетини.
Оказа се, че различен снабдител за същите машини надали ще се откри. А Димитров призна, че " Сиела " също има искания към ЦИК, не са платени всички пари. " Каква би била връзката ми е мъчно да кажа ", съобщи представителят на ЦИК, който при започване на изявлението пред bTV акцентира, че към този момент на процедура не извършва отговорностите на представител на ЦИК.
 Горещ одит на машинно преброените гласове оферират от АБВ " Горещ одит " на машинно преброените гласове оферират от АБВ
Предложение за въвеждане на " парещ одит " при броенето на гласувалите с машини насочат от АБВ до президента Радев и ръководителите на п...
Имаме закупени 9600 машини, акцентира Росица Матева, ръководител на Обществения съвет към ЦИК. По думите ѝ пред bTV, би трябвало да има информация в какъв брой секции в чужбина на 4 април, 2021 година, е гласувано с машини. Новият състав на ЦИК ще встъпи в служба, без да е наясно къде са всички машини - какви са точните аргументи, не е ясно.
" Има проблем, че " Сиела " е пращала машини през " Еконт ", който не е глобен от ЦИК ", продължи Димитров. И призна, че ЦИК още не знае по какъв начин по този начин имаше неточност в листата на " Демократична България ". " Отворихме диска и трябваше да търсим съдействието на външни специалисти и институции, с цел да го разчетем ", смая Димитров с думите си.
" В Америка като нямали доверие на машините, поръчали съветски машини - на всички места победила " Единна Русия " (бел. ред. - партията на Владимир Путин), направи опит за смешка Димитров. Винаги ще имам подозрение, че е допустима операция на машините, добави той. Единствената страна, в последните 3 години, която е въвела наложително машинно гласоподаване, е Намибия - не мисля, че би трябвало да го вършим. Имаме над 3 000 000 души на възраст над 70 години, уточни Димитров.
Не, нямаме съществени причини да подлагаме под подозрение достоверността на вота. Но сме длъжни преди този момент да има обществен одит на машините - нещо, което не беше позволено от ЦИК преди изборите на 4 април, единствено на Обществения съвет беше позволено, опонира Росица Матева.
 Бивш парламентарен арбитър за машинното гласоподаване - най-после опираме до хартия Бивш парламентарен арбитър за машинното гласоподаване - най-после опираме до хартия
Хартиен притежател влиза в урната – и при машинно гласоподаване, и при хартиено. Това съобщи някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков, б...
Трябва да има в допълнение личен състав за апаратура на машини, не може да се каже какъв брой ще коства това, добави Димитров.
А!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР