Възможно е да се стигне до гражданска война във Венецуела,

...
Възможно е да се стигне до гражданска война във Венецуела,
Коментари Харесай

Николас Мадуро: Възможно е да се стигне до гражданска война

Възможно е да се стигне до революция във Венецуела , загатна президентът Николас Мадуро в изявление за телевизия " Ла Секста ", представено от ДПА.
 
Никой не може да каже сигурно какъв е рискът от сходен сюжет, съобщи президентът в изявлението, което следва да бъде излъчено довечера. " Всичко зависи от степента на полуда и настъпателност на северните империалисти (САЩ) и техните западни съдружници ", съобщи Мадуро.
 
Остават единствено няколко часа до и зтичане на осемдневния краен период, който седем страни от Европейски Съюз дадоха на Мадуро , с цел да разгласи нови избори. Те обявиха, че след приключването му ще признаят за президент опозиционния водач Хуан Гуайдо, ръководител на Народното събрание.
 
" Не одобряваме ултиматуми от никого ", акцентира Мадуро в изявлението, разяснявайки натиска на европейските страни.
 
На 23 януари Гуайдо се самообяви за краткотрайно изпълняващ длъжността президент. Той беше приет неотложно от Съединени американски щати и доста други страни , напомня Ройтерс.-->
 
На 7 февруари в Монтевидео ще се състои първото съвещание на контактната група за решение на рецесията във Венецуела, се споделя в изказване на европейската дипломатическа работа, представено от ТАСС. В него ще вземат участие представители на осем страни от Европейски Съюз и четири латиноамерикански страни: Англия, Германия, Испания, Италия, Португалия, Франция, Холандия, Швеция, Боливия, Еквадор, Коста Рика и Уругвай.
 
Решението за основаване на контактната група беше взето на срещата на външните министри на Европейски Съюз на 31 януари в Букурещ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР