Възможно е да се стигне до гражданска война във Венецуела,

...
Възможно е да се стигне до гражданска война във Венецуела,
Коментари Харесай

Николас Мадуро: Възможно е да се стигне до гражданска война

Възможно е да се стигне до революция във Венецуела, загатна президентът Николас Мадуро в изявление за телевизия "Ла Секста ", представено от Българска телеграфна агенция.

Никой не може да каже сигурно какъв е рискът от сходен сюжет, съобщи президентът в изявлението, което следва да бъде излъчено довечера.

"Всичко зависи от степента на полуда и настъпателност на северните империалисти (САЩ) и техните западни съдружници ", съобщи Мадуро.

Остават единствено няколко часа до приключване на осемдневния краен период, който седем страни от Европейски Съюз дадоха на Мадуро, с цел да разгласи нови избори. Те обявиха, че след приключването му ще признаят за президент опозиционния водач Хуан Гуайдо, ръководител на Народното събрание.

"Не одобряваме ултиматуми от никого ", акцентира Мадуро в изявлението, разяснявайки натиска на европейските страни.

На 23 януари Гуайдо се самообяви за краткотрайно изпълняващ длъжността президент. Той беше приет неотложно от Съединени американски щати и доста други страни. На 7 февруари в Монтевидео ще се състои първото съвещание на контактната група за решение на рецесията във Венецуела, се споделя в изказване на европейската дипломатическа работа. В него ще вземат участие представители на осем страни от Европейски Съюз и четири латиноамерикански страни: Англия, Германия, Испания, Италия, Португалия, Франция, Холандия, Швеция, Боливия, Еквадор, Коста Рика и Уругвай. Решението за основаване на контактната група беше взето на срещата на външните министри на Европейски Съюз на 31 януари в Букурещ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР