Възможно е да се хванат два варианта на Covid едновременно,

...
Възможно е да се хванат два варианта на Covid едновременно,
Коментари Харесай

Жена в Белгия е починала с двойна инфексия Covid - Алфа и Бета

Възможно е да се заловен два разновидността на Covid по едно и също време , предизвестяват специалисти, откакто откриха двойна зараза при 90-годишна жена, която се е разболяла от Алва и Бета, разпознати за първи път във Англия и Южна Африка, оповестява БиБиСи.

Жената от Белгия не е била ваксиниранаваксинирана. Лекарите й подозират, че тя се е заразила от двама различн и души. Те имат вяра, че това е първият документиран случай от този тип и въпреки и рядко, се случват сходни двойни инфекции .

Нейният случай се разисква на тазгодишния Европейски конгрес по клинична микробиология и инфекциозни заболявания .

През януари 2021 година учени в Бразилия оповестиха, че двама души са инфектирани по едно и също време с два разновидността ковид , единият от които е Гама.

Междувременно откриватели от Португалия лекуваха наскоротийнейджър който се е заразил втори вид Covid, до момента в който към момента се възвръща от друга, съществуваща зараза Covid .

По отношение на 90-годишната, която се заразява с два " разновидността на безпокойствие " - най-тревожните нови версии на ковид, които специалистите наблюдават, Алфа и Бета, водещият откривател доктор Ан Ванкерберхен от болничното заведение OLV в Алст, Белгия, съобщи: " И двата разновидността са циркулиращи в Белгия по това време , тъй че е евентуално дамата да е била инфектирана с разнообразни вируси от двама разнообразни индивида. За страдание, не знаем по какъв начин се е заразила ".

Тя е живеела сама, " само че имаше доста помощници, които идваха да се грижат за нея. Трудно е да се каже дали коинфекцията на двата разновидността на угриженост е изиграла роля за бързото утежняване на положението на пациента. "

Вирусите непрестанно се развиват посредством разновидност, до момента в който се репликират и това основава нови версии или разновидности .

Covid е претърпял някои значими промени, които могат да му дадат преимущество - да вземем за пример посредством увеличение на способността му да възпроизвежда или да заобикаля част от съществуващия ни имунитет от предходна зараза или имунизация.

Най-тревожните се следят деликатно от учените и се назовават ​​варианти на безпокойствие. В момента във Англия най-вече се популяризира разновидността Делта. Експертите са уверени, че съществуващите ваксини оферират добра отбрана против тях.

Учените проектират нови ваксини против Covid, които ще бъдат още по-подходящи за новите разновидности и биха могли да се употребяват като бустерни дози.

Проф. Лорънс Йънг, специалист по вирусология от Университета в Уорик, съобщи: " Откриването на два преобладаващи разновидността на безпокойствие при един човек не е изненада - те биха могли да бъдат предадени от един инфектиран субект или при контакт с голям брой инфектирани хора. "

Той сподели, че са нужни повече изследвания, с цел да се дефинира дали такива инфекции по някакъв метод компрометират ефикасността на имунизацията или утежняват случаите на Covid-19.
 Covid вид Делта - заразява 225% по-бързо и с 1000 пъти повече копия на вируса в дихателните пътища
Covid вид Делта - заразява 225% по-бързо и с 1000 пъти повече копия на вируса в дихателните пътища

В Съединени американски щати: Ваксинацията понижава риска от гибел, 99% от смъртните случаи са при неваксинирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР