Възможно е да предстои най-очакваната оставка. Предполага се, че Елвира

...
Възможно е да предстои най-очакваната оставка. Предполага се, че Елвира
Коментари Харесай

Най-очакваната оставка: ще бъде ли отстранена Набиулина? На нейно място се сочи вероятен кандидат

Възможно е да следва най-очакваната оставка. Предполага се, че Елвира Набиулина ще бъде отстранена от поста ръководител на Централната банка. Освен това се сочи евентуален претендент за нейното място. Възможните кадрови промени във властта пресмята Андрей Перла.

Остава малко повече от месец до изборите за президент на Русия. Мнозина считат, че няма никаква конспирация и сегашният държавен глава Владимир Путин елементарно ще бъде избран отново за нов мандат. Но най-вълнуващите неща могат да стартират след гласуването, както се акцентира в предаването „ Скрити смисли “ на канала Царград.

Факт е, че откакто встъпи в служба, водачът на страната, както изисква законът, ще би трябвало да сформира ново държавно управление. Така могат да бъдат освободени сегашни министри, вицепремиери и даже министър председател.

Не е реалност, че кадровите промени ще бъдат всеобщи. Напълно допустимо е президентът да се ограничи до изборни рокади или уволнения, само че главният състав на кабинета да остане същият. Въпреки това е малко евентуално да се запази въобще без промени. Освен това през последните години икономическата политика беше съществено поправена на фона на наказания и военни дейности.

Възможните кадрови решения, които могат да бъдат оповестени през тази пролет, след встъпването в служба, бяха „ изчислени “ в ефира на програмата „ Първи съветски “ от политическия коментатор Андрей Перла.

Ще остане ли Мишустин министър председател?

Основната конспирация, несъмнено, е какво в действителност ще се случи с сегашния министър председател Михаил Мишустин, в случай че президентът реши да приложи нова икономическа политика.

– акцентира специалистът.

Очевидният въпрос е кой би могъл да заеме тази позиция. И тук, съгласно колумниста на „ Първи съветски “, би трябвало да разберете едно нещо, което не всеки в нашата страна осъзнава:

Непотопяемата Набиулина

Разговорите обаче не могат да бъдат спрени. Така редица анализатори подозират, че столът на Мишустин може да бъде ангажиран от сегашния вицепремиер и пълномощен представител на президента на Русия в Далекоизточния федерален окръг Юрий Трутнев.

– споделя Перла.

Освен това ще възникне въпросът: къде ще отиде сегашният министър председател Мишустин? Според наблюдаващия на Царград той очевидно не заслужава да бъде

Не става по този начин. Той не е направил нищо неприятно. Поне не е излезло в общественото пространство. Тогава кой ще стане? И тук мед безусловно капе в сърцата на патриотите, които четат и гледат Царград... Защото слуховете приказват, че Мишустин ще бъде назначен отпред на Централната банка. Това е може би най-очакваният, най-сладкият за мнозина слух, който се разисква през днешния ден в коридорите на съветската столица.

Но това не значи безусловно, че актуалният ръководител на Централната банка Елвира Набиулина ще бъде изцяло освободена от държавната работа. Вероятно ще има и друго място за него.

– акцентира политологът.

Експертът обаче добави, че до момента не е следил сигнали от най-високо равнище, които да удостоверяват ясно тази версия:

Но тази алтернатива не може да бъде подценена, тя съществува. Тази опция се разисква от мнозина, в това число от хора, които в действителност схващат по какъв начин действа държавното управление в Русия. Но към този момент това не е нищо повече от версия.

Кой различен получава покачване?

Перла уточни още, че дилемите на новото държавно управление ще включват осъществяването на идните президентски укази, които обичайно ще бъдат оповестени след встъпването в служба още през май:

Вече знаем това, никой не крие, че ще има цяла поредност от нови майски постановления, които ще дефинират посоката на развиване на стопанската система и обществената сфера на страната за интервала най-малко до 2030 година, за шест години. От самото начало майските укази бяха замислени като самобитна демонстрация на общата тактика.

Изпълнението им от длъжностните лица обаче постоянно оставя доста да се желае. Междувременно към този момент се появи информация кой тъкмо ще дава отговор за създаването на новите майски укази, в случай че Владимир Путин бъде избран отново.

– отбелязва колумнистът на „ Първи съветски “.

Той заключи, че по този начин или другояче да се вършат съответни прогнози за оставки и нови назначения е неблагодарна работа:

Превод: Европейски Съюз

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50464Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед60286Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед33077Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед16952Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед105218Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед369129Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250654Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224859Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед105218Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93182Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР