Възможно е да получите допълнителни доходи, а може би и

...
Възможно е да получите допълнителни доходи, а може би и
Коментари Харесай

Не изхвърляйте просто така излезли от мода аксесоари и игри, от тях може много да спечелите

Възможно е да получите спомагателни приходи, а може би и много обилни, единствено като употребявате заниманието си, или аксесоари от дрешника си, забравени от години. Как може да стане това, описват специалисти от огромна капиталова компания.

Популярните в цялостен свят конструктури LEGO стават по-скъпи с времето и драговолно се търсят и получават от колекционери. Такива вложения носят приблизително 11% рентабилност годишно.

Комплектите LEGO е допустимо да се купят в локални магазини и/или при разпродажби. От друга страна, по-изгодно е да се препродават посредством eBay, защото този пазар е доста ликвиден, поучават вложители.

Този пазар има свои лични " звезди ": да вземем за пример фигурата на Дарт Вейдър (сериала " Междузвездни войни ", 2014 г.), която единствено за година е нараснала цената си от $3,99 на $28,46 за брой (+613%).

Тематиката е от огромно значение за цената на комплектите и нейното повишаване с времето. Досега най-висока рентабилност демонстрират комплектите със супер герои и кино герои, както и LEGO Minecraft.

Тиражът на дадена " серия " също е от голяма важност, т.е. лимитираните серии допускат повишаване на цените си. Например дребни комплекти LEGO (до 350 части) по-често се произвеждаха в лимитирани серии и в този момент те носят най-висока рентабилност (над 22% годишно), показват осведомени с този тип търговия.

Освен това, разумно е неразопакованите комплекти да се ценят по-високо.

Най-перспективните тематични трендове при LEGO могат да бъдат проследени посредством американския азбучник BrickPicker.com.

Колекционерските видеоигри представляват интерес освен за геймърите. Носталгията се продава, а ползата към ретро и редки видеоигри внезапно набъбна през последните години. Търговията се прави в eBay, задгранични специфични уеб сайтове или вътрешни конгреси. През 2019 година ретро видеоигрите дебютираха на крупния интернационален аукцион Heritage.

Цената на колекционерските видеоигри зависи в огромна степен от рейтинга им по скалата WATA. Компанията Wata Games създаде специфична канара за оценка: според от това какъв брой добре е непокътната, всяка игра получава оценка от 0 до 10 точки, като самото оценяване се заплаща.

Ако видеоигрета не е разопакована, ще бъде по-скъпа. През 2019 година запечатано копие на " Kid Icarus " е продадено за 9000 $, до момента в който разопакованите версии се продаваха свободно в eBay за $20-$100, напомнят експерти.

Идеалният вид за (цената на) една видеоигра е, да е с дребен тираж, освен това да е основана от известен автор/студио. Също по този начин, специфичните издания са с неповторими бонуси.

С течение на времето цените на сполучливите видеоигри могат да скочат " до небето ". Например, запечатано копие на Super Mario Bros е закупено от eBay за 30 000 $. А по-ранната му версия (с 9,4 точки по скалата WATA, в съвършено състояние), е продадена в Heritage за рекордните 100 150 $.

Не всички аксесоари от гардероба се обезценяват в края на сезона - някои, в противен случай, покачват цената си.

Инвестирайте в аксесоари, които не са обвързани с размери: шалове, чанти, слънчеви очила - те ще бъдат по-лесни за продажба, поучават специалисти. Fashion договорка може да се направи онлайн на специфични платформи.

Много продукти биха могли да станат колекционерски с времето, в случай че са качествени, и от това значително зависи цената им. Отнема към 10 години, с цел да преминат аксесоари от дрешника към категорията " винтидж ".

Инвестирайки в дизайнерска изисканост, бъдете подготвени да осигурите " почтени условия за живот " на своята облага. Например, продуктите от естествена кожа би трябвало се съхраняват по специфичен метод.

Трябва да се има поради, че покупката да вземем за пример на маркова дамска чанта (слънчеви очила), създадена в големи количества, не е инвестиция. На стилния пазар са скъпи редките и екстравагантни дизайнeрски движимости, показват осведомени с тази търговия.

Експерти поучават - инвестирайте в нещо, което " хваща окото ". Такива неща се продават в лимитирани серии, бързо стават необичайност и нарастват. Това може да бъдат аксесоари от сферата на висшата мода или съдействие на фешън марка с известни дизайнери.

Например, от стартирането си на пазара през 1984 година, цената на чантата Hermés Birkin непрестанно нараства. Доходността й е 14,2% годишно, което е повече от доходността на акциите на показателя S&P 500 за същия интервал. Дори и да имате шестцифрена сума за такава покупка, не е толкоз елементарно да се сдобиете с тази фешън легенда - Hermés съзнателно основава неестествен дефицит на продуктите си, споделят търговци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР