Възможно е да има замесени и трети лица в убийството

...
Възможно е да има замесени и трети лица в убийството
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Възможно е и трети лица да бъдат привлечени за убийството на Пейо Пеев

Възможно е да има забъркани и трети лица в убийството на Пейо Пеев. Това позволи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев в коментар по случая с убийството пред bTV.

Разследването върви добре, има привлечени две лица към наказателна отговорност и се надявам напълно скоро да бъдат изправени пред съд и да получат обективен развой, изясни Коцев.

На този стадий проверяващите и наблюдаващите прокурори са събрали задоволително доказателства по отношение на отговорността на Габриела и нейната майка за съпричастност, за авторство. Известно е, че гибелта е настъпила в резултат на задушаване. експертизите ще дадат още по-голяма светлина за развиването на самото закононарушение. На втората фаза ще представим още доказателства, които да ги уличат. И да се обоснове непрекъснатото задържане и на Габриела, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Допускаме и версията да има още лица, които да са оказали помощ, допустимо е да се привлекат и други лица към наказателна отговорност, да се разшири кръгът на обвинените лица. Но на този стадий оставаме с двете. Те по-скоро да са помогнали за укриването на автомобила, на тялото, да се заличат следите. Възможно е да са забъркани и трети лица, позволи Коцев.

Изследват се всички въпроси - по какъв начин е закаран автомобилът, какво е придвижването, по какъв начин се е върнала Красимира от Витоша.

Децата са дадени краткотрайно за развъждане на родителите на Пейо, удостовери Коцев.

По мотив опасенията на Пейо Пеев, че може да е получавал опиати, поради което е дал кръвни проби, Коцев изясни, че проучванията на органите му в лабораторни условия ще бъдат меродавни дали са правени опити за увреждане на здравето му седмица преди самото ликвидиране. Ако се потвърди това, ще бъде осъществена инспекция на здравната документи какво е било здравословното му положение, откакто се почувствал зле.

Коцев разяснява и убийството на Кирил Русев. За страдание, за следващ път в отрицателен аспект се замесват чиновници на Министерство на вътрешните работи. Проверяваме тези подозрения - дали са вследствие на немарливост или има някаква предумисъл и незаконни планове и дейности, които да са свързани със самите причинители. Назначена е инспекция и със заповед на шефа на " Гранична полиция " са формирани три дисциплинарни производства, чиновниците са отстранени от служба, изясни основният комисар. Тези чиновници са с над 10 годишен стаж. Имали са както награди, по този начин и санкции за позволени недостатъци и несъблюдение на служебни отговорности, добави той.

Преминали са в миг, в който те са били на промяна. Знаем всеки един какво е правил сега на прекосяването на Петър Александров или Александър Киров, изясни Коцев и съобщи, че се надява напълно скоро да има резултат от инспекцията.

Коцев разяснява и влизането в България на единия от братя Галеви - починалия Ангел Христов. Дискутирали сме го този въпрос и тогава не са разкрити някакви условия, сходни на случая с Кирил Русев. Няма съвпадане, няма еднаквост, най-вероятно може да е минал и по различен метод - зелена граница, други документи. Това се случва в целия свят, въпросът е сходни случаи да се сведат до най-малко, добави той.

По мотив убийството на Димитър от Цалапица и екстрадицията на Рангел Бизюрев от Дания, Коцев изясни, че управлението на Министерство на вътрешните работи и министър Калин Стоянов имат персонален ангажимент към фамилията на Митко. Направихме всичко допустимо той да бъде издирен и е арестуван на територията на Дания. Миналата седмица в петък е гледано настояването за екстрадиция от наша страна, доказано е от съда и остава да се реши въпросът с втората инстанция, защото той апелира.

Имахме наблюдения, той ловко се опитваше да се укрие в разнообразни европейски страни, само че вследствие на връзката и взаимоотношението с сътрудниците го локализирахме, изясни Коцев. Бизюрев не стоял на едно място, а непрестанно се движел сред разнообразни страни.

Има пропуски и неточности и заради тази причина са предоставени инспекции дали дейностите ни са били правомерни при постъпването на сигнала за изгубването му. Това ще се реши от съответните дисциплинарни комисии и ще бъдем нетърпими към сходни прояви. Ние се нуждаем от хора със съвест, достолепие и отговорност към системата и обществото, съобщи Коцев.

Дали ще има нови претърсвания на дома на Васил Божков или на лица, свързани с него, зависи напълно от проверяващия екип, който управлява наказателния развой. Основният въпрос е да се разкрие обективната истина за претекстовете, причинителите и поръчителите на убийството на Алексей Петров. Това е връзката, тези процесуални дейности са свързани с убийството на Алексей Петров - това е знаково, класическо преднамерено ликвидиране и изисква проучвания на всички елементи. Васил Божков е един от хората, които се следят за съпричастност към осъщественото закононарушение, той е един от многото проверявани лица, добави Коцев.

Отчитат се положителни резултат - има спад на равнището на записаната престъпност и завишение на разкритите закононарушения, сподели основният секретар след присъединяване си в отчетните заседания на 8 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи през предходната седмица. Но се надявал да се обърне внимание на образованието на личния състав, тъй като се следили съществени дефицити.

България ще окаже подпомагане с физическа мощ по време на Олимпийските игри във Франция - това е знак за огромно доверие, извънредно висока оценка за Министерство на вътрешните работи. Ще изпратим 30 души, добави Коцев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР