Възможно е да има връзка между убийството на Къро и

...
Възможно е да има връзка между убийството на Къро и
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦСБОП: Убийството на Къро прилича на военна операция

Възможно е да има връзка сред убийството на Къро и завръщането на Ангел Христов у нас.

Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria някогашният шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Българските служби наложително би трябвало да бъдат включени в следствието, тъй като през годините, в които той е бил обвързван с ъндърграунда са минали в България. Навръзват се в една странна скица от взаимни обвързаности през цялото време на появяването на силовите групировки. Натрупаният от тях капитал търси да бъде реинвестиран в чисти действия, търси и въздействие. Отдавна се приказва, че са построили свои лични служби за сигурност или да влязат в съществуващите, с цел да пазят личните си ползи.

 
Същият този капитал търси да свърже незаконния свят с политическия. Корупцията, дружно с насилието или опасността от принуждение е един от инструментите. Виждаме особени закони, които са одобрявани или като че ли съзнателно оставени малки врати.
Ако си спомняте появяването на „ Мултигруп “ беше съизмерима с въздействието на страната. Този капитал продължава да въздейства в страната и там където страната се оттегляше се настаняваха незаконните структури. Най-напред това стана в защитата, по-късно в застраховането, най-после се оказа, че банковият капитал е бил много случайно, само че на подбрани хора даван като заем. После тези заеми се оказаха несъбираеми.

Това, че проведената престъпност заплашва националния интерес е несъмнено.

Не знам за какво името на Делян Пеевски отново изплува. Той е народен представител и му се пази място в следствието. Направи някаква стремглава кариера, единствено тъй като майка му е била шеф на спортния тотализатор. Никой не може да разбере там има ли някаква незаконна пирамида и какво е неговото въздействие в политическия живот.

Над 150 индивида, които се свързваха с групировките са убити в България. Имаше подозрения за политически поръчки, тъй като те са неуместни очевидци, само че никой не посмя да повдигне завесата. Възможно е и в тази ситуация с Красимир Каменов да имаме нещо такова. Убийството му наподобява на военна интервенция. Там вземат участие съществени хора. Кой го е поръчал, дали е от България, дали са политици, които се опасяват, че при един спор с основния прокурор той може да се диалози? В едни такива спорове неуместните очевидци стават непотребни.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР