Възможно е да има увеличение на цените за битовия ток,

...
Възможно е да има увеличение на цените за битовия ток,
Коментари Харесай

Каримански: Възможно е да има увеличение на цените за битовия ток

Възможно е да има нарастване на цените за битовия ток, само че то няма да бъде толкоз високо, колкото се приказва, разгласи Любомир Каримански, ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, пред Нова тв. Той обаче не посочи с какъв брой може да е повишаването.

„ В същото време евентуално и таванът за отплата на бизнеса ще се вдигне, като може да не е 30%, както се разисква до момента, а примерно 35%. Предстои техническа среща сред всички страни, с цел да бъдат разисквани обезщетенията за бизнеса “, изясни той.

Ако някой пенсионер е взел по-малка от плануванаъа сума през януари, ще получи отплата на 7 февруари, разяснява Каримански.

По думите му пенсиите дружно с добавките, получавани до декември, ще останат на същите равнища до края на юни. Каримански още веднъж изясни, че пенсията е за застрахователен стаж, а добавката е за коронавирус.

Ако депутатите одобряват потребността от зелен документ за влизане в Народното събрание, самият Каримански ще може да влиза, защото има. И въпреки всичко той е на мнение, че това е самостоятелен акт и всеки трябвало да реши какъв документ ще употребява - от ваксина или тест, в случай че предлагането бъде признато. Той не е наясно и дали няма да бъде стеснен достъпът на жителите до Народното събрание с въвеждането на зелен документ.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР