Възможно е да има трайна конструкция в управлението сега. Това

...
Възможно е да има трайна конструкция в управлението сега. Това
Коментари Харесай

Димитър Луджев: Има видимо желание да се състави кабинет

Възможно е да има трайна структура в ръководството в този момент. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Димитър Луджев, някогашен вицепремиер, депутат и министър на защитата.

„ Ние, когато правихме държавно управление, заложихме един главен принцип при образуването на другите блокове в министерства – примерно за стопански блок възприехме правилото, че би трябвало да бъде екип от единомислещи, те да изповядват демократичната философия за преход към пазарната стопанска система. Няма проблем, в случай че се образува кабинет не на правилото на мен и на теб, би трябвало да се търсят за съответния бранш на политика хора от всичките партии, които биха могли да работят дружно и да изповядват една и съща управническа философия, с цел да могат да изпълнят съответните промени. Това е единственият метод да се преодолее такава комплицирана структура от 4 партии “, добави Луджев.

Според него има очевидно има предпочитание да се сформира кабинет:

„ От една страна има предпочитание и превъзходен метод от страна на водещата партия на „ Продължаваме промяната “, които най-сетне възприеха един съвременен, актуален, културен метод на сформиране на държавно управление. На тези избори в Народното събрание влезе една нова генерация младежи, които от дълго време чакахме, които имат силата, потенциала и решимостта да създадат едно съвременно ръководство ", разяснява Димитър Луджев.

По думите му такива хора нормално са склонни към разговор и търсене на консенсус и на съгласие.

" Те чудесно схващат, че такива грамадни задания, които имаме сега, да модернизираш обществото и да го върнеш към демократичните правила и ред изискват голяма поддръжка “, сподели още той.

Що се касае до официално идеологичната страна, ГЕРБ единствено на думи е дясна партия, уточни Луджев. „ ГЕРБ беше типично популистка вождистка партия, която нямаше никаква идеология, с изключение на властта – власт непременно “.

" Какъв съдружник са те, като задачата на новото държавно управление е да ликвидира тежките последствия от режима на ГЕРБ, по какъв начин да направиш съюз със същите хора, които са направили тези неща. Няма метод новите хора, които желаят да извършат избран вид промени, да вземат алъш-вериш с една друга порода хора, които не желаят сходно нещо ", добави той.

" На тези избори надви младият, по-професионалният, по-градският избор и той изрично е за смяна, той желае разкъсване с предишния режим и хора, които да организират политика, които да измъкнат България от тази яма, в която е попаднала и да тръгне напред. Лутането също е естествено, тъй като в продължение на години българският политически живот беше запушен от тази мафиотска запушалка на ръководството на ГЕРБ, означи Димитър Луджев.

Според него държавното управление би трябвало да извърши метаморфоза на цялата система на ръководство и да организира същински личен асортимент на хора, които имат съответни качества, да сътвори институции, които да крепят публичния интерес.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР