Възможно е да има отлагане на ротацията, докато ГЕРБ е

...
Възможно е да има отлагане на ротацията, докато ГЕРБ е
Коментари Харесай

Ще има ли ротация: Експерти коментират

" Възможно е да има отсрочване на ротацията, до момента в който ГЕРБ е склонна да употребява власт, без да носи отговорност ". Това съобщи конституционалистът доцент Наталия Киселова в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Доц. Борислав Цеков съобщи, че е напълно политически въпрос дали държавното управление ще подаде оставка на 6-и или на 26 март, да вземем за пример. „ Те ще пристъпят към сходна стъпка, когато навлязат в напреднала фаза на политическите договорености за преформатиране на кабинета ”, съобщи Цеков.

По думите му ГЕРБ е в мощната позиция, защото и съгласно социологията техните резултати са по-стабилни.

Доц. Киселова сподели още, че при възможна оставка на държавното управление има три значими аспекта, които бяха изменени в Конституцията - фактът, че ще продължи да има съвещания на Народното събрание, лимитираните варианти за избор на длъжностен министър председател, както и дали претендентът за министър-председател няма да влезе в колизия със законодателството. „ Тоест може ли едно лице, което заема друга обществена служба, да бъде и длъжностен министър-председател ”, съобщи Киселова.

Според доцент Цеков е добре да има законодателни промени, които да доизяснят статуса на висше длъжностно лице в интервал, в който то е назначено по парламентарен ред за длъжностен министър-председател.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР