Възможно е британският премиер Тереза Мей да обяви предсрочни избори

...
Възможно е британският премиер Тереза Мей да обяви предсрочни избори
Коментари Харесай

Възможно е Тереза Мей да обяви предсрочни избори през юни

Възможно е английският министър председател Тереза Мей да разгласи предварителни избори през юни след удължение на периода на деяние на Член 50 от Лисабонския контракт на Европейски Съюз, който дефинира датата на излизането на Англия от съюза, заяви телевизия Скай нюз, базирайки се на държавни източници.

Според малкия екран, преди да задейства предварителните избори Мей ще се опита през април да получи поддръжката на Народното събрание за новото й съглашение за Брекзит, което тя ще се опита да реализира в околните месеци.

Източници на вестниците "Мейл он сънди " и "Сънди таймс " споделят, че задачата на този проект е да отбрани Мей от насилствена оставка под напън от хора, които желаят нов министър председател преди началото на договарянията с Европейски Съюз по ново комерсиално съглашение. Това значи, че е допустимо във Англия да се състоят предварителни парламентарни избори на 6 юни, в които Мей и нейната Консервативна партия могат да разчитат на победа.

Според най-новите изследвания на изборните настройки консерваторите водят пред опозиционните лейбъристи със 7 процентни пункта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР