Възможно е бившият наказателен съдия и бивш председател на Софийския

...
Възможно е бившият наказателен съдия и бивш председател на Софийския
Коментари Харесай

Бивш съдия може да влезе в битката за кмет на София

Възможно е някогашният углавен арбитър и някогашен ръководител на Софийския областен съд да се включи в конкуренцията за кмет на София. Лалов изясни пред Би Ти Ви, че не изключва опцията да се кандидатира за градоначалник, само че с цел да се случи това, някой би трябвало да му се довери и да го поддържа. Лалов е измежду дребното магистрати с ясно изразена гражданска позиция.

Преди седмица Лалов подаде оставка от правосъдната система, считано от 2 септември. В молбата си за овакантяване до Висшия правосъден съвет Лалов написа, че честта и достолепието не му разрешават да следи по какъв начин правосъдната власт прави " следващата крачка към своята крах ", визирайки безалтернативната кандидатура на Иван Гешев за основен прокурор.

" Главната ми цел да напусна съда обаче е да работя за политическа смяна, а това може да стане само посредством присъединяване в политическия живот. Като всеки деен жител проследявам протичащото се и съм наясно кои политически субекти имат воля и познания да извършат нужните промени, които да доведат до правосъдна промяна. Промяна е нужна във всички сфери на публичния живот, тъй че превъзходството на алчни, корумпирани и некадърни хора да бъде прекратена. Без такава смяна ще продължим да унищожаваме природата си, да дишаме мощно нечист въздух и да се разболяваме от ден на ден, обществените средства ще продължат да се харчат непрозрачно, ще получаваме грозна и нефункционална инфраструктура, ще вършим ремонт на ремонта на ремонта, културното ни завещание ще бъде унищожавано, опазването на здравето и образованието ще бъдат все по-некачествени. Не мога да виждам това безучастно ", сподели Лалов в изявление за " Сега " в понеделник, без да назове кои " политически субекти " има поради.

След изявлението на Лалов Борис Бонев, един от основателите на " Спаси София " и към този момент претендент за кмет, разяснява, че би било добре водачите на " Демократична България "  да се вслушат в хора като Лалов. " Добронамерено предлагам на демократичните политически организации да не губят времето си с нихилизъм по отношение на нас, а да дадат доверието си на някой като Методи Лалов за претендент за кмет. Да, наясно съм, че той е по-подходящ за основен прокурор, а не за градоначалник, само че въпреки всичко градът ни има потребност и от още един герой с корупцията. Също по този начин ние персонално бихме приели поддръжка от подобен човек, когато управляваме София. Вярвам, че хора като него ще надскочат дребнотемието и няма да се водят по дребни политически спектакли и сметки ", написа във Facebook Бонев. 

От " Демократична България " не са коментирали опцията Лалов да е техният претендент за кмет. Коалицията още не е оповестила желанията си за идните на 27 октомври локални избори. " До 15 август ще формираме решението си ", сбито разяснява ръководителят на " Да България " Христо Иванов пред " Сега ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР