Възможно е акцията срещу Васил Божков да е свързана с

...
Възможно е акцията срещу Васил Божков да е свързана с
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: ФБР стои зад акцията срещу Черепа

Възможно е акцията против Васил Божков да е обвързвана с някаква информация от телефона на Алексей Петров, който беше даден на ФБР, с цел да се опитат да го деблокират. Това съмнение изрече Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. 

Това, което знам, е,  че и Васил Божков, и Алексей Петров са от хората, които се прочуха още в зората на Прехода. Направиха огромен бизнес, бизнес империи, бяха авторитетни, добре осведомени. Още тогава като че ли законът не се отнасяше за тях.

Според изказванията на полицията, които не оборвам, само че в които не съм сигурен, явно става въпрос за някакви дълбинни взаимоотношения. Да допуснем чисто хипотетично, че това е правилно.



Айфонът на Трактора е при американските ни сътрудници

Възможно е да е излязла някаква информация от телефона на Алексей Петров, който беше даден на ФБР, с цел да се опитат да го деблокират. Ако това е станало и нашите служби са получили от там някаква значима информация, а тя сигурно е 100% достоверна, тогава те са бързали и са подхванали дейности, извършвайки тази интервенция по необходимост, с цел да не изтече информация от самите служби до Божков и той да вземе защитни ограничения.

Отдавна не е никаква загадка, че Божков към този момент не е бил в България, когато стартират да го търсят през януари 2021 година Тоест - бил е предизвестен. По-важното за мен беше да стане ясно дали и какъв брой милиона е дал Божков на политици, министри, основни фигури в ръководството на страната, с цел да си обезпечи успокоение.

Много се надявам, взаимно с нашите служби да работят партньорски такива, с по-голям капацитет и благоприятни условия, с цел да се научи нещо. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР