Възможно е 11-годишният Дамян, който издъхна във Варненско, може да

...
Възможно е 11-годишният Дамян, който издъхна във Варненско, може да
Коментари Харесай

Разследват случая с мъртвото дете във Варненско, може да не е убито?

Възможно е 11-годишният Дамян, който издъхна във Варненско, може да не е бил погубен. Това сочат данни да прокуратурата. Както ви съобщихме нощес, детето е било пребито от татко на собствен възпитаник и умира в болничното заведение след три дни.

Според предварителното умозаключение от аутопсията няма връзка сред нанесения побой настъпилата гибел. Бащата е упрекнат, че е предизвикал " междинна телесна щета ".

На 24 октомври 2023 година към обяд умрялото дете блъснало по-малък негов съученик. Близки на удареното дете бързо реагирали и пристигнали в учебното заведение, където татко му се саморазправил с Дамян. Нанесъл му няколко удара по тялото, съборил го на земята. 

След случилото се 11-годишното момче не потърсило помощ, а се прибрало в дома си. Там родителите му открили, че има контузии по тялото си и го отвели в болнично заведение във Варна. Сигнализирали за случая на ЕЕН 112.

След направени проучвания станало ясно, че потърпевшото дете има строшаване в региона на китката, което постанова оперативна интервенция. Не били открити други съществени контузии. Въпреки това няколко дни по-късно детето умряло. За изясняване аргументите за гибелта била назначена съдебно-медицинска експертиза, показват от прокуратурата.

Работата по следствието на случая продължава под управлението и надзора на Варненската районна прокуратура. Изясняват се детайлно всички обстоятелства и условия към случилото се, търсят се всички вероятни аргументи, довело до гибелта на 11-годишния Дамян.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР