Възможно било да е имало наркотични вещества в питието на

...
Възможно било да е имало наркотични вещества в питието на
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Възможно било да е имало наркотични субстанции в питието на Кристиан Николов.

Това съобщи в отговор на въпрос на News.bg юрист Константин Симеонов, бранител Кристиян Николов след разпита на първите очевидци по делото. Припомняме, малко по-рано през днешния ден, която съобщи пред съда, че Николов не пушел даже елементарни цигари.

В листата на прокуратурата очевидците, които би трябвало да бъдат разпитани по делото са 47 души. В досъдебното произвеждане са разпитани 74 очевидци, като част от очевидците прокуратурата не ги е показала.

Когато процесът по разпит на очевидци завърши, тогава ще се взема решение дали от останалите, които са разпитвани в досъдебното произвеждане, ще бъдат разпитвани още веднъж.

Той изясни, че по делото има доста конфискувани телефони и електронни устройства, има и експертиза, която ще бъде показана пред съда. В нея имало чатове, за които прокуратурата твърди, че са свързани с придобиване на някакви субстанции, от които юрист Симеонов нищо не схваща. Спорен бил въпросът дали откритият телефон е на Кристиан Николов, тъй като директно отношение към събитието нямало.
 Приятелката на Кристиан Николов акцентира, че той даже и цигари не е пушил
Приятелката на Кристиан Николов акцентира, че той даже и цигари не е пушил

Само Кристиан Николов се опитал да помогне на Милен Цветков

По думите на юриста е доста евентуално в " Йегермайстера " на Кристиан Николов да е било забъркано някакво наркотично вещество. " Напълно е допустимо някой да е поставил някакви субстанции в питието, само че когато пристигна времето за експертизата ще чуете какви са количествата. Не желая да ги разясня в този момент, макар че доста хора разясниха условия, свързани с делото, преди да е почнало. Същинската фаза в един углавен развой не е досъдебното произвеждане, а правосъдното такова ", безапелационен бе юрист Симеонов.

Той уточни, че има много съмнителни неща от метода, по който са събирани доказателствата и от метода, по който са били разпитвани очевидците в досъдебното произвеждане. Адвокат Симеонов настоя да се организира един справедлив развой и да се стигне до един обективен правосъден акт, който не може да удовлетвори желанието на всички страни. В никакъв случай делото не желаеме да се трансформира в линчуване на индивида , който задоволително добре осъзнава какво е направил, прикани юристът.

Той посочи, че има други доказателства и очевидци, които медиите щели да чуят на идващите правосъдни съвещания. Адвокат Симеонов призна, че журналистът Милен Цветков не е имал никакви шансове да оцелее вследствие на травматичните увреждания, които е получил.

" В съответния случай Милен Цветков е ходил, движил се е, дишал е и доста хора, няколко души са му оказвали помощ , в това число и Кристиан в обстановката, в която се е намирал. Просто той е едно обикновено момче ", безапелационен бе юристът.
 Кристиян Николов се извини на околните на Милен Цветков
Кристиян Николов се извини на околните на Милен Цветков

Съдът даде ход на делото против Кристиан Николов

Червеният светофар на кръстовището на бул. " Черно връх " бил явно включен, само че противоречивият въпрос е във връзка с пешеходците. Скоростта също сигурно е била превишено, само че дали е била 99 или 97 км/ч ще покаже експертизата.

" Там има доста особености и не ми се желае да разясня неща, които не сме слушали. Експертизата има доста особености във връзка с самия автомобил, ще ги чуете в залата. Да, той се е ускорил, откакто е пропуснал автомобил на предходния светофар, който е на гърба на " Парадайс център ". След това се е ускорил, което е разумното, а по-късно има един интервал преди самия удар, в който няма ускорение на неговия автомобил. Тук е въпросът какво се е случило там ", подчертава юрист Симеонов.

За това, че Георги Иванов, избягалото момче от мястото на злополуката, юрист Симеонов увери, че очевидецът ще пристигна на разпит в съда. Той е в Италия и учи там. Същото е състояние и със сестрата на Кристиан, която учи в Германия, разяснява юристът и увери, че Георги Иванов не се крие и се опасява.

От своя страна юрист Менко Менков, подзащитник на фамилията на Милен Цветков съобщи, че е по-важно обективната находка и това, което е намерено в кръвта и урината на подсъдимия. Адвокат Менков не е очаквал приятелката на Кристиан Николов да каже, че противоположното, че подсъдимият е употребявал опиати, в случай, че е живяла с него на брачен начала.
 Кристиян Николов употребявал дрога и преди злополуката, в която умъртви Милен Цветков
Кристиян Николов употребявал дрога и преди злополуката, в която умъртви Милен Цветков

Той остава в ареста

" Важна е обективната находка и това, което е открито в организма на подсъдимия " , уточни юрист Менков, който не е чул да се прави експертиза на " Йегермайстера ", тъй като това е напитка, която се продава в комерсиалната мрежа.

Той посочи, че в кръвта на подсъдимия са открити тежки опиати от кокаин и амфетамин. Според юрист Менков също било допустимо в питието на Кристиан Николов да е бил комплициран опиат, само че въпросът, който би трябвало да се потвърди е по какъв начин те са влезнали в организма му .

Адвокатът уточни, че телефонът, който е открит в джипа може да се окаже, че няма нищо общо с подсъдимия, макар че в устройството са открити чатове за покупко-продажба на наркотични субстанции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР