Възможните варианти за осигуряване на денонощен достъп до аптеки, намиращи

...
Възможните варианти за осигуряване на денонощен достъп до аптеки, намиращи
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов и Регионална фармацевтична колегия - Благоевград с първа стъпка за осигуряване на денонощен достъп до аптеки в областния център

Възможните разновидности за обезпечаване на денонощен достъп до аптеки, намиращи се на територията на община Благоевград, разискаха кметът Илко Стоянов, ръководителят на УС на Регионална фармацевтична гилдия – Благоевград Евгени Антонов и заместник-председателите на РФК доктор Константин Качулев и Елица Петрова – Кирлиева.
По време на първата от поредност планувани срещи, инициирана от доктор Константин Качулев, кметът изрази цялостна подготвеност да спомага за разрешаването на дългогодишния проблем, обвързван с неналичието на денонощна аптека в Благоевград. В тази връзка той пое ангажимент разноските по дежурствата на фармацевтите за дребните часове на денонощието да бъдат за сметка на Общината.
Предстои да бъдат извършени и диалози със притежатели на аптеки и магистър-фармацевти, с цел да бъде проучена тяхната подготвеност за обезпечаване на нощни наряди.
В случай че има повече от един обект, който подсигурява 24-часов работен развой целогодишно ще бъде направен график, по който аптеките ще работят, като същият ще бъде оповестен в допълнение.
„ Благодарим на кмета Илко Стоянов за волята и декларираната подготвеност. Идеята за вдишване на разноските за нощните наряди на фармацевтите от Общините датира от доста години насам, само че досега не е осъществена в нито едно обитаемо място. Т. е., в случай че успеем да изпълним това желание, ще бъде казус за цялата страна “, разяснява доктор Константин Качулев.
През 2021 година, с помощта на напъните на кмета Илко Стоянов и вследствие на сполучлив разговор с фармацевти, бяха сложени две вендинг машини за медикаменти на територията на община Благоевград, като с това беше обезпечена опцията за закупуване на лекарства от първа нужда и през нощта, които се отпускат без лекарско наставление.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР