Възможни са всякакви коалиции, въпросът е дали партиите искат да

...
Възможни са всякакви коалиции, въпросът е дали партиите искат да
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Вече всички правителства ще се състоят от много партии


Възможни са всевъзможни обединения, въпросът е дали партиите желаят да вървят на предварителни избори. Това съобщи пред БНР, зам.-председател на парламентарната група на " ". 

Според нея по скоро партиите не желаят да вървят на избори. 

Тя счита, че едни нови избори ще възпроизведат същия резултат - пъстър парламент.

" Оттук нататък всички държавни управления ще се състоят от доста партии, от доста съставни елементи. Оттук нататък в България, в прилежащи страни, в Европейски Съюз ще бъдат многокомпонентни държавните управления. Втората им характерност - ще бъдат с къс живот, защото съставляват комплицирани обединения. Ако партиите не схванат това - противоположното на това е държавно управление на 1-2 партии, тоталитарни режими с дълъг период на ръководство - това е контрапунктът. Ако партиите не схванат, че оттук насетне всички държавни управления ще са комплицирани обединения от доста партии с къс живот, в никакъв случай няма да стигнем до съдружно съглашение и постоянно държавно управление. Искаме да има съдружно съглашение, с което партиите да поемат своята отговорност ", изясни Комитова в изявление за предаването " Неделя 150 ". 

Депутатът от " " заявява, че в случай че получат третия изследователски мандат от президента, те ще търсят единодушие с всички партии по въпросите, които ги сплотяват, а не по въпроси, които разделят. Ще помолим другите партии да оставим алените линии, сподели тя. 

 

По думите й би трябвало да се търси единодушие с колкото е допустимо повече партии, с цел да може да се обезпечи непоклатимост в това " турбулентно време ".

В тези диалози би трябвало да се очертаят не дълготрайни стратегии, а няколко краткосрочни целта, които са най-спешните, акцентира. По думите й за тези задания би трябвало да се сложи и период на осъществяване. Тя уточни които са някои от тях - преди всичко е Планът за възобновяване и резистентност, второ - бюджетът за 2023 година, трето - рецесията с инфлацията и енергийната рецесия, четвърто - националната сигурност.

По тези цели би трябвало да работим краткосрочно, с цел да помогнем на бълггарските жители и бизнес, безапелационен е депутатът.

В миг, когато има война покрай нас, и нашата войска е разсипана, би трябвало да се погрижим незабавно и бързо да подсилим отбранителните качества на армията ни и да осигурим сигурността си, означи. Ако до момента сме подценявали средствата, отделяни за армията, в този момент този въпрос е незабавен, добави тя. 

Комитова напомни, че е имало искане от една партия за изцяло нов проект за възобновяване и резистентност. Според нея обаче нов проект е безсмислено и неуместно да се прави. Тя счита, че няма потребност от изцяло нов проект. Можем да предоговаряме, да отворим тематиката за въглищните централи, изрече мнението си тя и напомни, че когато през 2020 година е стартират проектът, тогава обстановката е била друга - нито е имало рецесия, нито война. Според нея не можем да се лишим от количеството ток от въглищните централи. Освен това те обезпечават доста работни места, добави тя. В България би трябвало да възприемем нов похдод - преди да закрием нещо, би трябвало да създадем заместващи мощности, разгласи зам.-председателят на ПГ на " ". 

Тя е безапелационна, че в момента не можем да се откажем от тези централи. Закриването на енергийни мощности, без да сме обезпечили заместващи мощности, е цялостен нонсенс, сподели тя. 

" " е компромисна партия, сподели и напомни, че преди изборите не са давали лъжливи или нереалистични обещания. Опитваме се да създадем вероятното от това, което имаме, сподели тя. 

За декларацията на " " Комитова разяснява:  " Тя беше доста обширна с прекалено много задания и пожелателни текстове ". 

Тя даде образец с въпроса за възстановяване на висшето обучение. По думите й това е дълготрайна задача. Имаше задания, които не можеха нито да бъдат изпълнени, нито планувани, акцентира тя и добави, че е имало и тези, които очевидно няма по какъв начин да бъдат подкрепени от партии, които от години не поддържат тези тези.

Трябва да забравим въпросите, които разделят партиите и да ги оставим в един панер за друго време, безапелационна бе тя. 

48 Народно събрание би трябвало да работи всеки ден отговорно, без значение дали ще се върви към избори, безапелационна бе. По думите й обаче много постоянно депутатите се разсейват в пиар акции - това е обвързвано с локалните избори. От партията не го утвърждават, поради многото работа, която има за извършване. 

В това Народно събрание в случай че не се сътвори атмосфера на разговор, няма да се стигне до никакви резултати, а ще има единствено пиар акции, сподели още тя. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР