Възможни са различни варианти за приемането ни в Шенген, успяхме

...
Възможни са различни варианти за приемането ни в Шенген, успяхме
Коментари Харесай

Гълъб Донев за Шенген: Индикациите сочат, че ще ни приемат средата на следващата година


Възможни са разнообразни разновидности за приемането ни в Шенген, успяхме да избегнем най- неприятния. Така министър председателят Гълъб Донев разяснява пред депутатите следващото отсрочване на присъединението ни към Шенгенското пространство. Донев беше безапелационен - служебното държавно управление не се е провалило в разговора си с Европейските страни, а всички индикации сочели, че ще бъдем признати в средата на идната година.

„ Диалогът продължава. На 15-и и 16-и декември имаме съвет, на който се надяваме и всички старания ще бъдат ориентирани към това ние да получим позитивна светлина за участие, без значение от това дали това ще бъде в този момент или поетапно през идната година. Индикациите които има въз основата на настояването на Нидерландия по оценка за механизма за съдействие и оценка по всяка възможност ни навежда на мисълта, че тези старания за България и Румъния ще бъдат някъде към юни месец идната година “, сподели Донев по време на чуването в Народното събрание.

Преди месец в министър председателят изрази убеденост, че България ще бъде призната в Шенген до края на актуалната година, като съгласно него изгодите за Европа биха били даже по-големи, в сравнение с за България.

Изслушването продължава.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР