Възможни са провокации по време на големите протести, които се

...
Възможни са провокации по време на големите протести, които се
Коментари Харесай

МВР обяви мерки срещу сблъсъци на протестите

Възможни са провокации по време на огромните митинги, които се чакат тази седмица против новото болшинство в Народното събрание.

Министерство на вътрешните работи подхваща дейности за попречване на ескалация по време на декларираните митинги, оповестяват от ведомството.

От там показват, че разполагат с оперативна информация и голям брой сигнали за изявления в обществените мрежи, които приканват към ескалация на напрежението по време на плануваните за тази седмица митинги, съобщи OFFnews.bg.

Министерство на вътрешните работи е разпоредило проверка за определяне на лицата, които приканват към противоправни дейности. Проверката ще обхване територията на цялата страна.

Министерство на вътрешните работи зачита правото за свободно изложение на гражданска позиция, като ще извърши безкомпромисно отговорностите си по закон за запазване на публичния ред и попречване на правонарушения, се споделя в известието.

Преди дебатите и гласуването от Народното събрание на вота на съмнение към държавното управление в София се възнамеряват митинги " за " и " срещу " политиката на кабинета.

Тази вечер в 18 часа пред президентството е плануван " Марш за европейска България - в отбрана на парламентаризма и демокрацията ", проведен от самодейността " Правосъдие за всеки ". 

Такива демонстрации се чака да се проведат и във вторник и в деня на гласуването от депутатите на вота на съмнение.

Във вторник пред Народното събрание се провежда и протест на партия " Възраждане " с искане за оставка на държавното управление и привикване на предварителни парламентарни избори.

Протести са планувани и във Варна.

Костадин Костадинов също разгласи, че ще прави митинг в сряда. Според него страната се тласка към " революция ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР