Възможна е коалиция между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/,

...
Възможна е коалиция между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Политическото его и сметки в парламента надделяват

Възможна е коалиция сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/, само че въпросът е какъв брой трайна ще бъде и дали ще може да прескочи един интервал от 6 месеца взаимна работа на Народното събрание и държавното управление. Това разяснява водачът на партия „ Български напредък “ Стефан Янев в ефира на „ bTV “. Той показа, че е работил с част от хората, намиращи се в Народното събрание сега и доста от тях не могат да станат държавници за ден.

„ Трудно ми е да кажа коя ще е най-хубавата настройка, тъй като да се върнем една крачка обратно към 48-ото Народно заседание. Опитахме се да наложим този звук на диалог и диалогичност, тъкмо за да се проработи, страната да проработи, да се сложи на вярна основа нейното развиване. Да спрем с политическата рецесия и откакто преодолее някакъв интервал от време, да седнем на политически диалози след година-две и да разберем кой къде стои. Това не го виждам сега, тъй като политическото его и говорене, политическите сметки – надвиват. Дали ще продължи, ще забележим, само че в случай че продължим този вид налагане на политическото его и с несъобразяване с това какво хората в действителност имат потребност, тогава идва партията на негласуващите и тогава огромните губещи ще бъдат тези политици, които сега не могат да се схванат “ , счита Янев.

Припомняме, че групировката му не съумя да прескочи 4-процентната преграда на последните парламентарни избори и няма да има депутати в 49-ото Народно заседание. По този мотив той означи:

„ Не бих споделил, че се нервирам. Напротив. Резултатите ги правя оценка като положителни за партия, която е в развой на развиване. Нова, млада партия. В никакъв случай /не се отхвърляме от политиката/, продължаваме напред. Вършим работата, която сме почнали – построяваме структури и се готвим за избори. “

По думите му сега се повтаря картината от предходното Народно заседание.

„ Картината, която чисто в политически проект, вместо да се търси някакъв тип решение на политическата рецесия, като чели ние я задълбаваме и сякаш забравихме 2020 година митингите и къде отиде тази сила. Кой и по какъв начин използва тези митинги, по какъв начин диалогът „ статукво, смяна “ – в действителност не е доста ясно дали смяната фиксира статуквото и в действителност какво е статукво. Така че диалогът за избора на началник на Народното събрание, първият измежду равни, който на процедура, фактологически ще отвори парламентарната активност е един прекрасен диалог и от позиция на един прагматизъм. Когато президентът насрочи с декрет откриването на Народното събрание с дата в средата на тази седмица доста анализатори излязоха по медиите и споделиха, че президентът май пришпорва политическите партии. Всъщност това е вероятният отговор на политическите партии – да не бъдат пришпорвани, тъй като със спрян часовник, те могат да поработят седмица-две, колкото е належащо за някакъв тип активност и диалози. Но не е потребно, тъй като става пред очите на българските жители “ , изясни той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР