Възможен е вариант на налагане на санкции срещу България заради

...
Възможен е вариант на налагане на санкции срещу България заради
Коментари Харесай

Конгресмен ни размаха пръст заради ветото за РС Македония

Възможен е вид на налагане на наказания против България поради нейното несъгласие върху започване на договаряния за присъединение на Северна Македония към Евросъюза. Позицията е декларирана от републиканския конгресмен Клаудия Тени пред редакцията на „ Гласът на Америка “ за Северна Македония.

Преди два месеца Клаудия Тени и още 12 конгресмени изпратиха на посланика на България в Съединените щати Тихомир Стойчев писмо с апел да бъдат отстранени пречките пред европейското участие на Република Северна Македония.

Според Тени българският посланик не е дал отговор на посланието, което тя пояснява като пренебрежение към Конгреса на Съединени американски щати.

Относно вероятното налагане на наказания против България Тени споделя следното:

„ Не съм сигурна дали глобите сега са подобаващи като вид, само че биха могли да бъдат. Това е нещо доста дейно, изключително в случай че те не престават да основават спънки и излъчват негативизъм по отношение на Северна Македония и Албания. “

Конгресменът декларира още, че българското държавно управление би трябвало да третира почтително всички малцинства, в това число македонското.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР