Възможен е недостиг на гориво след 1 април, когато част

...
Възможен е недостиг на гориво след 1 април, когато част
Коментари Харесай

От 1 април част от бензиностанциите може да не работят, обяви експерт

Възможен е дефицит на гориво след 1 април, когато част от бензиностанциите няма да отворят. Това съобщи по Българска национална телевизия специалистът от Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев. Причината е смяната за касовите апарати. 

" Има сериозен риск обектите ни да не отворят на 1 април. Или най-малко част от тях. И това е тъй като периодите, които са ни дадени за осъществяване са извънредно къси ", съобщи Бенчев.

От асоциацията не одобряват и новите условия за касовите бележки, които съгласно тях основават предпоставки за координирани практики сред търговците и опонират на разпоредбите за конкуренцията.

Бенчев уточни, че в случай че се търси проявление на облагата на производителите, тя може да се види в годишните доклади на търговците, които са обществени. Според него тя е сред 1 и 1,5 на 100.

" Когато има нормативни промени, които ни карат да влагаме, сигурно това ще се отрази на цената на горивата. Освен това и курсът на суровия нефт потегли нагоре. Така че, има известни фактори в тази посока. Дали те ще се осъществят, ще забележим в идващите няколко дни ", отговори Бенчев на въпрос ще нарастнат ли горивата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР