Възможен е локдаун за хора над 60 години. Това заяви

...
Възможен е локдаун за хора над 60 години. Това заяви
Коментари Харесай

Възможен е локдаун за хора над 60 години

Възможен е локдаун за хора над 60 години. Това съобщи зам.-здравният министър Александър Златанов в телевизионно изявление.

От 700 кревати в страната за интензивно лекуване, единствено 92 са свободни, изясни Златанов. И добави, че има запас да се усилят, само че ще е за сметка на други действия, което здравните управляващи се опитвали да не вършат към този момент.

На този стадий няма да се отхвърляме от въведената мярка зелен документ, тя е извънредно съответна с оглед да се резервира живота и свободата на хората, преди да се реализира локдаун.

Ще се вкара ограничаване за работа и влизане в администрацията единствено със зелен документ, като се обмислят такива периоди за другите структури в страната, изясни Златанов. При новия проект за връщането на децата от 1-и до 4-и клас в учебно заведение от идната седмица – учителите и сега са задължени за зелен документ, с цел да им преподават, сподели още той.

За закупуването на проби за децата ще се търси най-евтиния и най-удобния вид, може да се поръчат и от повече от една компания, сподели зам.-министърът. Като по този начин той отговори на някогашния здравен министър Костадин Ангелов, който пусна във фейсбук профила си получен от него сигнал, че избрана компания ще завоюва поръчката.

Той заяви още че над 30 души има санкционирани с от 300 до 1000 лева за първо нарушаване за физически лица, на други са направени забележки, изясни Златанов поради прилагане на непознат документ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР