Възлюбени в Господа чеда на Светата ни Православна Църква, В

...
Възлюбени в Господа чеда на Светата ни Православна Църква, В
Коментари Харесай

Рождественско послание на Българския патриарх Неофит

Възлюбени в Господа рожби на Светата ни Православна Църква,

В трепетно очакване на Христовото Рождество и тази година се прекланяме пред дивното свещенодействие на Боговъплъщението и в неизразима наслада от величието на Божията обич към нас се приготвяме да посрещнем в сърцата и в домовете си Богомладенеца Христа. Възпяваме и популяризираме божественото Му примирение и в насладата си се причисляваме към ангелския хор, който през днешния ден възглася: „ Слава във висините Богу и на земята мир, сред индивидите снизхождение! ”(Лука 2:14)

В тази свята нощ на нашето общо очакване на Рождеството по плът на Божия Син отечески поздравяваме всяко вярващо в Христа Спасителя сърце и молитстваме Божия мир и Неговата безгранична обич да бъдат във всеки наш християнски дом, в Родината ни и надалеч от нея. Нека насладата от раждащия се през днешния ден поради нас и нашето избавление Господ да озари всеки от нас и да ни съпътства в тези светли дни, през всички дни от нашия живот, та в плодородно общение с Него праволинейно да следваме нашия християнски път и като се уподобяваме на Христа, на Неговата жертвена обич и божествено съвършенство, да бъдем и ние правилни рожби на Небесния наш Отец и почтени наследници на обещаното ни Небесно Царство.

В дните на Рождество ние, християните, сме призовани към изключително внимание освен към нашето най-близко обграждане, само че и към тези, които живеят лишени от топлината на уютния дом, от сладостта на насъщния самун, от насладата, идваща от човешкото внимание и топла грижа. Ето за какво, в дейна изява на нашето християнско звание, освен в този ден, само че и във всички наши дни сме призовани от нашия Господ, като същински подражатели на Неговото великодушие и жертвоготовност, да оделотворяваме вярата си в каузи на обич, състрадание и щедрост, помнейки и съвета на Апостола, който споделя: „ Нека обичан не с думи или с език, а с каузи и истина! ” (1 Йоан. 3:18)

ОБИЧНИ В ГОСПОДА,

Идващият през днешния ден в света Господ Бог и Спасител Иисус Христос да бъде с всички нас и нашите семeйства. Нека чудната светлина на Неговото Рождество огрява с лъчите си домовете и сърцата ни, та сгрявани и просвещавани от нея да горим във вярата и в вярата, като се утвърждаваме непрекъснато във всепобеждаващата Божия обич, която е основа на всяко съвършенство.

„ Твоето Рождество, Христе Боже наш, озари света със светлината на познанието. ”

Благословена дано да бъде и обичайна празнична софра на Бъдни вечер, която ни събира в упованието на Божия Син!

Благодатта и мирът на раждащия се Богомладенец да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР