Възловото кръстовище на бул. Руски и Гладстон все още е

...
Възловото кръстовище на бул. Руски и Гладстон все още е
Коментари Харесай

Кръстовището на Руски и Гладстон - на изкоп

Възловото кръстовище на бул. " Руски " и " Гладстон " към момента е разкопано, макар че съгласно одобрения график в Община Пловдив ремонтът би трябвало да приключи единствено след три дни -  на 14 април. Багерът продължаваше и през вчерашния ден да изгребва трошляк посред източното платно, където се прокарва тръбопровод, видя на място кореспондент на " Марица ".

Свързваме тръбите и има още много работа, споделиха строителите от компания " Щрабаг ", наета да ремонтира " Руски ". Не знаят дали ще съумеят да приключат със задачата до края на тази седмица. Дълбок ров цепи кръстовището. След като приключат с тръбите, строителите би трябвало да възстановят настилката и тогава да се пусне придвижването. За да съумеят в период, те работиха даже на Разпети петък и в понеделник, макар че беше празник. 

Градските автобуси не престават да обикалят по бул. " Васил Априлов ", а на спирката до бившето кино " Космос " някой саморъчно е измайсторил осведомителни табели. На тях с печатни букви се насочва предизвестие към пасажерите " Не минават рейсове от тук до 14.04.2018 година ".

Източното платно от кръстовището с ул. " Любен  Каравелов " до " Гладстон " е на трошляк, а цялото придвижване също е пренасочено по бул. " Васил Априлов ".

От западната страна, до Бунарджика, занапред следва реорганизация и по цялото платно след зимата още веднъж се бяха отворили дупки. Тези дни ги закърпиха за следващ път.  Разбита е и асфалтовата настилка на бул. " Марица - юг " до моста на ВИХВП. Кметът на " Централен " Георги Стаменов увери, че през днешния ден ямите ще бъдат запълнени. В региона от рано са почнали спешните поправки, само че дупките са толкоз доста, че нито строителите смогват, нито има пари за всички амортизирани настилки. Специалистите на региона са обиколили през вчерашния ден още веднъж улиците, с цел да преброят дупките за спешно кърпене. 

В " Южен " са закърпили бул. " Никола Вапцаров " и ул. " Кукуш " пред стадион " Спартак ", само че поправки предстоят на ул. " Стефан Стамболов ", бул. " Александър Стамболийски " и в кварталите. На Рогошко шосе също пълнеха кратерите, само че отбивката към индустриалната зона е изровена като след бомбардировка. Кметът на " Северен " Ральо Ралев изясни, че районната администрация не разполага със средства, с цел да направи главен ремонт на този път, който ще е безценен.  

Кратери дебнат водачите на ул. " Буная " в " Източен ", а на улицата до ДГ " Наталия " голямата дупка е запушена с автомобилна гума.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР