Възложил съм проверката по случая Семерджиев“ да се разшири до

...
Възложил съм проверката по случая Семерджиев“ да се разшири до
Коментари Харесай

Министър Иван Демерджиев: Възложил съм проверката по случая Семерджиев да се разшири до ръководните кадри

Възложил съм инспекцията по случая " Семерджиев “ да се разшири до управителните фрагменти, които стоят над персонално виновните чиновници, с цел да забележим дали те са упражнили надзор, какъвто следва и дали по някакъв метод с дейностите си са нарушаванията, установени в отчета. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев по отношение на инспекцията във връзка злополуката, при която починаха две млади дами, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Министърът напомни, че към този момент са открити трима управителни чиновници, само че в този момент инспекцията ще засегне служители на реда от по-високо равнище.

" Всеки един от тези чиновници има началник, ще забележим дали този началник е съдействал за по някакъв метод за позволените нарушавания ", съобщи Демерджиев.

Демерджиев изясни, че инспекцията не е костатирала, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са получавали възнаграждение от Георги Семерджиев.

" Проверката не е установила съответни облаги, само че в случай, че толкоз доста чиновници са съдействали на това лице, явно не са го правили безплатно или алтруистично, тъй че нас е задоволителен обстоятелството, че те са нарушили закона, нарушили са разпоредбите, с цел да подкрепят едно лице, което явно се занимава с реализиране на незаконна активност ", уточни той.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР